MAINOS:Ruotsin Eskilstunasta rockabillyn kärkikastiin noussut Fatboy on ahkera vierailija myös Suomessa. Yhtye aloitti viiden kaupungin Suomen kiertueensa Helsingin Tavastia-klubilta 24.5.2023, jossa lauteita lämmitteli varsin upein ottein helsinkiläinen Hanna Hush.

Hannan setin aikana saatiin jo esimakua tulevasta, kun Fatboyn vokalisti Thomas Pareigis vieraili lavalla laulamassa dueton Hannan kanssa. Myöhemmin Fatboyn osuudessa Hanna kävi estradilla duetoimassa “Last Train Home” -kappaletta.

Fatboyn illan kavalkadi oli tuttuun tyyliin viihdyttävä paketti, jossa keikan alkupuolella tunnelmoitiin hieman kevyemmällä materiaalilla ja loppua kohden moukaroitiin yhtyeen rockimmalla tuotannolla.

Yhtyeen riveissä aiemmin vaikuttanut basisti Alf ”Affe” Östlund on jälleen mukana kokoonpanossa eikä pitkä ero nähtävästi ole vaikuttanut miehen otteisiin. Läskibasso sai illan aikana kovan läksytyksen. Toinen hieman uudempi jäsen, rumpali Johan Svensson takoi hymy kasvoillaan patteristoaan steel-kitaristi Jan Lissnilsin tuodessa kokonaisuuteen täysin oman “fatboy-soundinsa”.

Fatboyn ytimen muodostavat kultakurkkuinen vokalisti Thomas Pareigis ja kitaristi Hannu “Rockabillyn Kerry King” Kiviaho, joiden käsialaa yhtyeen upea kappalemateriaali pääsääntöisesti on. Vuosien saumaton yhteistyö näkyy ja kuuluu myös lavalla, jota olen päässyt todistamaan useita kertoja. Näkyipä yleisön joukossa myös Viikate-yhtyeen Kaarle Viikate ja Esa Pulliainen, joka oli mukana vierailemassa Fatboyn viimeisimmällä “Diggin’ the Scene” -albumilla.

Fatboy on yhtye, joka kannattaa ottaa haltuun sekä levyllä että livenä. Miltei täyteen pakattu Tavastian keskiviikkoilta osoitti jälleen miten suosittu yhtye kotimaassamme on.

Kuvagalleria:

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.