Waltarin historiallinen 30-vuotisjuhla-albumi “3rd Decade – The Anniversary Edition” on julkaistu

Juhlakonsertti Tavastialle 8. kesäkuuta 2022

Kuva: Jani Mahkonen
MAINOS:



Tiedote 26.11.2021

Waltarin odotettu “3rd Decade – The Anniversary Edition” -juhlalevy julkaistiin 26.11.2021. Levylle on poimittu bändin uran tärkeimmät kappaleet kolmen vuosikymmenen ajalta, mutta Waltarin ollessa kyseessä, lopputulos on kaikkea muuta kuin perinteinen kokoelmalevy: Bändi on kerännyt levylle päätähuimaavan vierailijakaartin, jonka kanssa hittibiisit on laitettu täysin uusiksi.

Levyltä on aikaisemmin julkaistu Misty Man 2021Below Zero 2021 sekä Helsinki 2021. Nyt kansan kuultavaksi tulee myös levyn suurin spektaakkeli: Skycladin Kevin Ridleyn ja nuorisokuorojen Sykkii ja n.u.k.u kanssa tehty So Fine 2021.

”Kuulin Waltarista ensimmäisen kerran noin 20 vuotta sitten, kun ystäväni antoi minulle joitakin MP3-tiedostoja, jotka sisälsivät joitakin Waltarin kappaleita. Muistan ajatelleeni, että kappaleet olivat monipuolisia ja ne tuntuivat sekoittavan eri musiikkigenrejä. ‘Eklektinen’ on sana, joka tuli mieleen”, Skycladin laulaja Kevin Ridley muistelee ja jatkaa:

”Olin siis enemmän kuin hieman yllättynyt, kun 20 vuotta myöhemmin Kärtsy otti minuun yhteyttä ja pyysi minua laulamaan kappaleen So Fine. Pidän tässä kappaleessa erityisesti siitä, miten se vaihtelee naislauluosuuden ja raskaan kertosäkeen välillä. Se on siisti siirtymä ja hyvin Waltarimainen ratkaisu.”

Waltarin 30-vuotisjuhlakeikka kuullaan Helsingin Tavastia-klubilla 8. kesäkuuta 2022. Luvassa on upea läpileikkaus Suomen crossover-pioneerien urasta levylläkin kuultavien vierailijoiden värittämänä. Liput tapahtumaan ovat tulleet myyntiin tänään osoitteessa tavastiaklubi.fi.

3rd Decade – The Anniversary -albumin biisilista:
1. Waltari feat. Jürgen Engler – Merry Go Round
2. Waltari feat. Marko Hietala – Below Zero 2021
3. Waltari & Bomfunk MC’s – Skyline (remix)
4. Waltari & Eläkeläiset – Ehtoopuolella
5. Waltari feat. Kevin Ridley & Nuorisokuorot Sykkii ja n.u.k.u – So Fine 2021
6. Waltari & Angelit – Step Outside
7. Waltari feat. Jonne Järvelä & Jyrki 69 – In The Cradle 2021
8. Waltari feat. Niki – Misty Man 2021
9. Waltari & Lordi – Lights On 2021
10. Waltari feat. Tampere All Stars – The Stage 2021
11. Waltari feat. April Art – Helsinki 2021

Waltari 2021 on:
Kärtsy Hatakka – Laulu, basso, ohjelmointi ja koskettimet
Kimmo Korhonen – Kitara ja örinä
Sami Yli-Sirniö – Kitara
Jani Hölli – Koskettimet ja ohjelmointi
Jariot Lehtinen – Kitara
Ville Vehviläinen – Rummut

Diskografia:
Monk-Punk (1991)
Torcha! (1992)
So Fine! (1994)
Big Bang (1995)
Yeah! Yeah! Kuole! Die! – Death Metal Symphony In Deep C (Live, 1996)
Space Avenue (1997)
Radium Round (1999)
Rare Species (2004)
Blood Sample (2005)
Release Date (2007)
Below Zero (2009)
Covers All! – 25th Anniversary Album (2011, Covers-albumi)
You Are Waltari (2015)
Global Rock (2020)

Kokoelmat:
Pala Leipää (1993)
Decade (1998)
Early Years (2006) ((20th anniversary compilation)
2nd Decade In The Cradle (2008)
3rd Decade – The Anniversary Edition (2021, kokoelma)

www.waltariband.com
YouTube
Facebook
Instagram


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Jani Mahkonen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.