„77” julkaisi EP:n “Nousin”

Kuva: Lauri Veijalainen

Tiedote 7.4.2023

Seiskaseiska-punkrockin lipunkantaja „77” jatkaa tiivistä julkaisutahtia. Bändiltä ilmestyi tänään Nousin-EP ja video EP:ltä löytyvästä kappaleesta 77 – Mä muistan. Itseironiaa tihkuvalla biisillä eläkeikää lähestyvä punkkari muistelee menneitä – niiltä osin kuin muisti vielä toimii.

“77 – mä muistan pohtii punkvallankumouksen pitkää häntää. Menneiden mieleenpalauttamisessa auttavat luottokitara ja nahkatakki, jotka ehkä muistaisivat jotkut asiat jopa artistia paremmin”, bändin laulaja-kitaristi Heko kertoo virnuillen.

EP:n muut biisit ovat nykypäivän itsevaltiaille irvaileva Mä en enää kättele diktaattoreita ja ukrainalaisille kunniaa tekevä Kaadun.

Nousin-EP:n nimi-idea syntyi alun perin biisistä Kaadun, mutta bändi huomasi nopeasti sen sopivan levyn muihinkin biiseihin.

”Mä en enää kättele diktaattoreita on kapinaan nousu musiikin ja videon keinoin ja 77 – mä muistan kertaa kokonaisen sukupolven nousua”, Heko miettii.

„77” on vielä nuori bändi, mutta sen muusikoilla on pitkä historia. Heko ja rumpali Kaide tunnetaan parhaiten yhtyeistä Ne Luumäet ja Rehtorit. Kitaristi Mela taas on vaikuttanut monissa Pelle Miljoonan kokoonpanoissa sekä muun muassa Refresmentissä ja Mental Marketissa.

Bändin basisti ehti vaihtua ennen ensimmäistä keikkaa. Nelikielisen varressa ollut Juuso siirtyi juuri toiseen, vielä julkaisemattomaan bändiin. Uusi basisti Stindy ei kuitenkaan kalpene muiden herrojen urien rinnalla. Hänen historiastaan löytyvät muun muassa MopotRehtorit ja Usher Boys.

Nousin-EP:
1. Kaadun
2. 77 – mä muistan
3. Mä en enää kättele diktaattoreita

Nousin-EP Spotifyssa ja Apple Musicissa.
77 – Mä muistan -video YouTubessa.

„77”:
Heko Keskellä – laulu, kitara (Ne Luumäet, Rehtorit)
Mela –kitara, laulu (Pelle Miljoona, Refresments, Mental Market yms.)
Stindy – basso, laulu (Mopot, Rehtorit, Usher Boys ja Cheemoes)
Kaide – rummut (Ne Luumäet, Rehtorit, Pojat)

„77” Facebookissa.


Lähde: PressHopper
Kuva: Lauri Veijalainen

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.