Äänekoskelainen metallibändi Kaksonen on julkaissut uuden “Universumin kuningas” -albuminsa

Kuva: Kaksonen

Tiedote 12.6.2023

Kissansilitysheviä soittava äänekoskelainen Kaksonen aktivoitui kymmenvuotiselta tauolta ja julkaisee nyt uuden albumin. “Universumin Kuningas”on teos ihmisyydestä – kuolemattomasta vimmasta kuolevaisessa ruumiissa. Itseironisesti nimetyn kasvutarinan lähtökohtana on hybris ja usko omaan kaikkivoipaisuuteen, jonka päälle aletaan kaataa elämän realiteetteja, kuten yli sukupolvien ulottuvat rasitteet, ihmissuhteiden haasteet ja oman merkityksettömyyden kohtaaminen. Lopulta on vain pakko hyväksyä elämän rajallisuus ja paikka maailmassa. Tätä ihmiselämän monimuotoisuutta tulkitaan musiikissa niin väkivaltaisten purkausten, kevyemmän tunnelmoinnin kuin eeppisen maalailun keinoin. Raskaana soivasta ilmiasusta huolimatta pohjavire on toiveikas ja maailma pyritään hyväksymään sellaisena kuin se on.

Kuuntele albumi musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/kaksonen-universuminkuningas

1. Jättiläisten Maa
2. Vihasta Tehty
3. Sielunsyöjät
4. Kaukana Kaikesta
5. Kuolema

Nelihenkinen Kaksonen perustettiin Äänekosken ydinlaskeuma-alueella noin vuonna 2007. Päämääränä oli alusta saakka soittaa energistä ja maailmoja syleilevää raskasta musiikkia, joka puhuttelisi ihmisiä taustoista tai asenteista piittaamatta. Seuranneiden kuuden vuoden aikana yhtye soitti lukemattomia raivoisia keikkoja sekä julkaisi läjän omakustannelevytyksiä. Maailma johdatti lopulta lapsuudenystävät erilleen ympäri Pohjoismaita ja homma jäi liki kymmenen vuoden tauolle. Nyt, uudestaan aktivoiduttuaan, bändi on tiukemmassa iskussa kuin koskaan ja nähty elämä vahvistanut entisestään yhtyeen yhteistä näkemystä kotimaisen metallin soittamisesta. Uuden julkaisun myötä yhtye ponnistaa myös takaisin keikkalavoille.

Kokoonpano:
Antti Lähdesmäki – kitara
Ville Koskivaara – basso & laulu
Tuomo Rinkinen – rummut
Miika Vainio – laulu & kitara

https://www.facebook.com/kaksonenband
https://kaksonen.bandcamp.com/


Kuva: Kaksonen
Lähde: Inverse Music Group

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.