Progressiiviselta post-metal -yhtye Besralta ensimmäinen single ja musiikkivideo tulevalta levyltä

Kuva: Aleks Talve

Tiedote 18.8.2023

Turkulainen Besra julkaisee toisen studioalbuminsa Transitions alkusyksystä Suicide Recordsin kautta. Nyt ilmestynyt ensimmäinen single Sentinels esittelee yhtyeen aggressiivisempaa ja intensiivisempää saundia unohtamatta ominaista tapaansa luoda musiikkiinsa emotionaalisia käännöksiä.

Rumpali Ville Kaisla avaa Atte Heinosen ohjaaman musiikkivideon syntyä:
”Biisi on sen verran rokimpaa Besraa, että halusimme ehdottomasti tehdä sille ärhäkän soittovideon. Toisaalta Sentinelsin sanoituksellinen puoli sisältää niin vahvaa turhautumista, että visuaalisen tarinan kirjoittaminen oheen tuntui myös hyvin luontevalta. Kappale sinänsä on hyvin klassinen kuvaus ihmisen käytöksen sekä ympäristömme rappeutumisesta että luontosuhteen katoamisesta. Omat viisi senttiämme tärkeän keskustelun ylläpitämiseksi.” 

Besra – Sentinels. Kappale myös yleisimmissä striimauspalveluissa.

Kansitaide: Ville Kaisla

KOKOONPANO
Hannes Hietarinta – laulu & koskettimet
Ville Kaisla – rummut
Ville Kujansuu – kitara
Mika Mäkilaakso – kitara, koskettimet & laulu
Johannes Nygård – kitara
Pekko Seppälä – basso

DISKOGRAFIA
Anhedonia-LP (Temple of Torturous 2018)
Unsullied-single (omakustanne 2020)
Live at Rødhouse Studio -EP (omakustanne 2023)
Transitions-LP (Suicide Records 2023)

 


Lähde: Metal Asylum Promotions
Kuva: Aleks Talve

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.