i Helvete – Sinisten Puiden Niitty (2021)

1. Kunnes Kuolema Meidät Erottaa (5:41) 2. Vihapuhe (3:49) 3. Pohjaton Kuilu (6:34) 4. Sairaan Mielen Sinfonia (4:40) 5. Laulu Itselleni (4:58) 6. Hirsipuu (11:58) Kansikuva: Johanna Kuusela

Seinäjoella 2018 perustettu äärimetalliyhtye i Helvete purkaa debyytillään ”Sinisten Puiden Niitty” ahdistusta, kärsimystä ja olemassaolon tuskaa. Arviokappaleen mukana tullut käsin kirjoitettu saatekirje oli synkkyydessään huolestuttavaa luettavaa ja voisi toimia jopa itsemurhakirjeenä. Kyse on kuitenkin (onneksi) konseptin ja kokonaisuuden rakentamisesta, jonka jokainen palanen liittyy epätoivon teemaan.

Aivan äärimmilleen vietyä puserrusta i Helvete ei tarjoile. Sen sijaan levyn kuusikko tarjoilee hyvin keskitempoista, melodista ja riffivoittoista death- ja black metallin sujuvaa mikstuuraa. Raivo, epätoivo ja viha ovat kuitenkin jokaisen kappaleen yhdistävä tekijä ja albumin onnistunut lyyrillinen tematiikka kertoo tämän tarinan osuvasti. Kuuden sivun haitaritaitoksi painatetut lyriikat ovat miellyttäviä lukea ja jokainen tuskassaan joskus rämpinyt voi tunnistaa itsensä minkä tahansa ”Sinisten Puiden Niitty” -levyn sanoituksista.

i Helvete on rakentanut kappaleet naseviksi kokonaisuuksiksi unohtamatta kitarasooloja, jotka uppoavat komeasti kuin piikki lihaan. Biisit sisältävät paljon nyansseja, mutta niitä ei ole venytetty turhan pitkiksi venyttämisen ilosta. Vain järkälemäinen ”Hirsipuu” kasvattaa massiivisen mitan ylittäen 11 minuutin rajan ollen kuitenkin yksi albumin komeimmista vedoista.

”Sinisten Puiden Niitty” on väkivahva kokonaisuus täynnä epäuskoa, vihaa ja katkeruutta. Maailma on paska paikka, se tiedetään ja sitä on syytä julistaa.

8-/10

 

Kokoonpano:
Tapio Holappa – Basso
Teemu Koski – Rummut
Aleksi Mäkelä – Laulu, kitara
Manu Kujala – Kitara

https://www.ihelvete.com/
https://www.facebook.com/iHelveteband/
https://www.instagram.com/i_helvete/
https://open.spotify.com/artist/1hqfWpaEEb9wI4HqLvCEoc
https://www.youtube.com/channel/UCEs1W3FVRH2ujQJtXImolyg

 

 

 

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.