Cryptic Hatred julkaisee kakkoslevynsä keskellä kesää – tuore single julki

Kuva: Sofia Douska
MAINOS:Tiedote 5.6.2024

Suomalaisen death metalin kovimpiin nimiin jo esikoisdemollaan Free from the Grave (2020) kertaheitolla rynnistänyt Cryptic Hatred julkaisee heinäkuun 5. päivä toisen täyspitkän albuminsa Internal Torment Time to Kill -levy-yhtiön kautta. Jos kaksi vuotta sitten ilmestyneen Nocturnal Sickness -debyytin kohdalla vielä ylikorostettiin jäsenistön nuorta ikää, nyt siihen ei enää ole minkäänlaista tarvetta. Tulevalla albumilla yhtye nimittäin osoittaa kypsyttäneensä musiikkia tyylillä ajautumatta kuitenkaan liian kauaksi tai kepeäksi edustamansa genren syvyyksistä kumpuavilta kalmaisilta juuriltaan.

Nyt julkaistu Mesmerized by the Malignant Gaze on paraatiesimerkki Cryptic Hatredista vuosimallia 2024: kovan ajon kappaleesta löytyy tuttua groovaavuutta fiilistelyyn sukeltavan loppusoiton edustaessa uudempaa lähestymistapaa. Bändin laulaja-kitaristi Eemil Lajoma kertoo puolestaan biisin teksteistä:
”Singlen sanoituksissa puhutaan kolmannen osapuolen näkökulmasta hirviöstä, joka on ajettu syvälle itsetutkiskeluun. Omaa menneisyyttään ei voi paeta, ja lopulta on kohdattava noidan katse, joka ajaa väkisinkin alamaailman loukkuun kärsimään ikuisesti tekojensa seurauksia.”

Cryptic Hatred – Mesmerized by the Malignant Gaze. Kappale myös Spotifyssa.

INTERNAL TORMENT -BIISILISTA
1. Death Is Upon You
2. Breeding of Evil
3. Chasm of Void
4. Homicidal Intentions
5. Mesmerized by the Malignant Gaze
6. Tomb of Desecration
7. Mauled To Flesh
8. Beyond Hatred
9. The Passage
10. Internal Torment

Cryptic Hatred yhteiskeikoilla October Tiden ja Shade Empiren kanssa syyskuun 5. päivä Turun Utopiassa ja seuraavana päivänä 6.9. Tampereen Klubilla.

KOKOONPANO
Eemil Lajoma – laulu & kitara
Joonas Honkanen – kitara
Miska Hagelberg – basso
Tatu Saves – rummut

DISKOGRAFIA
Free from the Grave -demo (omakustanne 2020/The Other Records 2021)
Nocturnal Sickness (The Other Records 2022)
Cryptic Hatred/Azatoth – Obnoxious Path of Reincarnation -split MC (TÄH! 2023)
Internal Torment (Time to Kill 2024)

 

Lähde: Metal Asylum Promotions