Valoa tummassa puutarhassa – Hanging Gardenin kahdeksas albumi ilmestyi

Hanging Garden: The Garden

Tiedote 24.3.2023

Maalauksellista tummaa metallia soittavalta Hanging Gardenilta on ilmestynyt kahdeksas albumi “The Garden“. Samalla yhtye on päästänyt päivänvaloon videon kappaleesta “The Construct“.

Pitkän tien kulkeneen Hanging Gardenin sävelkynä on ollut viime aikoina hyvässä terässä. “The Garden” -albumi on ehtinyt toistaiseksi napata täydet pisteet muun muassa brittiläisessä Powerplay Magazinessa ja saksalaisessa Twilight Magazinessa. Myös kotimaisessa musiikkimediassa albumi on saanut mairittelevan vastaanoton.

Hidastempoisesta ja melodisesta doom metallista vahvasti vaikutteita ottava Hanging Garden löysi omaleimaisen ilmaisutapansa viimeistään vuoden 2019 “Into That Night” -albumilla, kun Riikka Hatakka liittyi yhtyeen toiseksi laulajaksi. Yhdessä Toni Hatakan kanssa heistä on vähitellen tullut parivaljakko, jossa molempien äänille on löytynyt sopiva toisiaan täydentävä tila. “The Garden” on tämän matkan viimeisin komea etappi.

Laulaja Toni Hatakka on kertonut tulevan albumin sisältävän aiempaa enemmän pilkahduksia valosta. Luontoon vahvasti sidoksissa olevan albumin nimen Toni näki unessa, eikä yhtye voinut jättää sitä käyttämättä. Albumin julkaisusta vastaa Agonia Records.

Katso “The Garden” -albumilta julkaistut videot YouTubessa
The Fireside
The Four Winds
The Garden
The Construct

Tilaa “The Garden” -albumi
http://hanging-garden.org/

– The Garden Spotifyssa
– The Garden YouTubessa

Kokoonpano
Mikko Kolari – kitara
Jussi Hämäläinen – kitara, laulu
Kimmo Tukiainen – kitara
Toni Hatakka – laulu
Riikka Hatakka – laulu
Nino Hynninen – koskettimet
Jussi Kirves – basso
Antti Ruokola – rummut

Hanging Garden
Instagramissa
Facebookissa
Bandcampissa


Lähde: Rockhopper

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.