Metalliyhtye Blackmentin “Pariah”-single tasapainottelee herkkyyden ja vihan välimaastossa

Kuva: Petri Sara

Tiedote 29.4.2023

Hyvinkääläinen Blackment julkaisi viime vuonna debyyttilevynsä “Plains of Oblivion” ja työstää tällä hetkellä seuraajaa esikoisalbumilleen. Aika on kypsä tulevan levyn ensimmäiselle singlelohkaisulle; “Pariah” yhdistelee herkkyyttä ja aggressiivisuutta melodiselle metallille ominaisin keinoin.

Spotify: https://open.spotify.com/track/2Bo4pLMHlUR61yixDnGmLT

“Pariah on herkkyyttä ja vihaa täydellisessä tasapainossa. Niskakivut ovat taattuja kuunnellessa tätä tunteiden kaaosta, jonka kylmä kosketus jättää olosi tyhjäksi. Rytmit iskevät kuin kolme kuutosta ja tukevat täydellisesti raskaita sanoituksia, joita elävöittävät monipuoliset ja tulkinnalliset vokaalit. Syntikat kuljettavat tunnelmaa laidasta laitaan viimeistellen tasapainon energisyyden ja henkisen romahduksen välillä”, laulaja Sami Vuorenheimo kuvailee.

Kappaleen säveltänyt kitaristi Saalas Ruokangas kertoo singlen syntyneen nopeasti, ja myös elektronisen musan vaikutteet kuuluvat biisissä. Lyriikat taas heijastelevat omakohtaisia tuntemuksia.

“Pariah on niitä biisejä, jotka syntyivät itsekseen ja suht helposti. Mulla oli kuuntelussa paljon videopeli- ja konemusaa, niin niistä tuli väkisinkin ammennettua tähän biisiin omanlaistaan vaikutetta. Pariahin lyriikoihin on purkautunut melko isoa ahdistusta, ja ne summaavatkin mun monia päänsisäisiä taisteluita yhdeksi kokonaiseksi tarinaksi.”

 

1. Pariah

Blackment on: 
Sami Vuorenheimo – laulu
Saalas Ruokangas – kitara & taustalaulu
Allan Välimaa – kitara
Väinö Huhtanen – basso & taustalaulu
Sebastian Nyandoto – koskettimet & taustalaulu
Akseli Aalto – rummut
Hille Niemitukia – vieraileva taustalaulu

https://www.facebook.com/blackmentofficial
https://www.instagram.com/blackmentfin/
https://www.tiktok.com/@blackmentofficial


Kuva: Petri Sara
Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.