Jyväskyläläinen Slash The Smile yhdistelee Dragon Ball-mangan ja Slaughter to Prevail -tyylisen deathcoren – kuuntele uusi single ”SuperGod”

Promokuva: Nina Ihanamäki
MAINOS:Tiedote 22.3.2024

Slash the Smile jatkaa debyyttialbuminsa makupalojen julkaisua, kun se julkaisi 22.3. uusimman singlensä ”SuperGod”.

Vahvasti modernista deathcoresta ammentava kappale on osa yhtyeen toukokuussa julkaistavaa ”-We All Smile-”-albumikokonaisuutta. Yhtyeen laulaja Saku Pitkänen kertoo kappaleen sävellysprosessista seuraavaa:

”Kappaleen riffit ovat saaneet alkunsa jo muutama vuosi sitten, jossain 2021 ja 2022 nurkilla. Fiilistelin siihen aikaan Slaughter to Prevailin musiikkia ja kyllähän tässä kappaleessa on niin sanottuja deathcore-kliseitä viljelty, etten sanoisi suorastaan ryöstökalastettu! ”SuperGod” sisältää meidän tähän mennessä raskaimman breakdownin ja uskallan väittää, että se säilyy meidän raskaimpana breakdownina vielä pitkän aikaa!”

Kappaleen sanoitus on sen sijaan kieli tukevasti poskessa tehty. Tarinaan idean sai kitaristi Sampo Soininen, josta Pitkänen sitten kirjoitti värikkäät lyriikat.

”Biisin teema lähti liikkeelle Dragon Ball-mangasta, jossa planeettojen jumalien yläpuolella ovat galaksien jumalat. Sovittelin ajatusta kristilliseen perinteeseen ja Jumalan ja Paholaisen vastakkainasetteluun. Tarinan Superjumala on luonut nämä kaksi hahmoa taistelupariksi huvittaakseen itseään, jolloin me ihmiset olemme ikään kuin pelinappuloiden pelinappuloita. Breakdown ja sitä edeltävä ”I am the SuperGod!”-huuto olivat ensimmäiset mieleeni tulvineet kohdat. Tämän ajatuksen ympärille kasasimme muun kappaleen ainekset”, taustoittaa Soininen.

Slash the Smilen seuraava keikka on Jyväskylän Ilokivessä 5.4. järjestettävät albumin ennakkojuhlat, joihin yhtye lupaa uransa isoimman produktion. Mukana on muun muassa kaksi näyttelijää ja poikkeuksellisen paljon lavarekvisiittaa. Keikalla ovat vierailevina bändeinä helsinkiläinen metalcore-jyrä Crucify the Faith sekä jyväskyläläinen thrash-/modernin metallin partio Justice Theory.

”Keikalle olemme luomassa aivan uudenlaista konseptia, ja emme ole tehneet lähellekään mitään tällaista aiemmin. Illasta on tulossa todella ainutlaatuinen, kolme kovaa bändiä ja debyyttimme ennakkojuhlintaa, joten tätä ei missään nimessä kannata jättää välistä!”

Slash the Smile – kevään keikat (menneet keikat=*):

  • *19.1.2024 Bar15, Seinäjoki
  • *3.2.2024 Ilokivi Venue, Jyväskylä
  • *14.3.2024 Lepakkomies, Helsinki
  • 5.4.2024 Ilokivi Venue, Jyväskylä
  • 11.5.2024 45 Special, Oulu
  • 25.5.2024 Alavus On the Rocks, Alavus
  • 6.7.2024 Varparock, Juankoski

 

Linkit:

Lähde: Slash the Smile