Kuopiolaista progemetallia: Heaven-Geminin uutuussinkku “Vangin Dilemma” nyt ulkona

Kuva: Santtu Paananen
MAINOS:Tiedote 7.6.2024

Kuopiolaislähtöinen progressiivisen metallin yhtye Heaven-Gemini julkaisi toisen sinkun tulevalta “Luonnonoikku”-nimeä kantavalta albumiltaan. “Vangin Dilemma” on kuunneltavissa kaikissa suoratoistopalveluissa.

Tarinan kertojahahmo liikuskelee jälleen etiikan rajamailla, jättäen kuuntelijan pohtimaan mitä elämä on, kun kaikki ihmismäisyys riisutaan pois. Sanoittaja ja rumpali Santtu Paananen kertoo tekstin olevan synkintä kirjoittamaansa.

“Kuin sielun pimeä yö. Kappale kuvaa hahmon paatumista ja lankeamista tietynlaiseen marttyyrin nihilismiin. Intuitiivisesti kirjoitettu albumin tarina on ollut tapa raapia psyyken kuonakerroksia ja kanavoida musiikkiin näitä piinallisia, mutta kenties myös universaaleja teemoja”, Paananen sanoo.

“Vangin Dilemma” tarjoaa Heaven-Geminille tyypillisen rytmikästä ja arvaamatonta progeotetta.

“Kun kuulin ensimmäisen kerran Vangin Dilemman kertsin, tiesin Aleksin olevan oikealla polulla. Biisistä tuli yksi albumin parhaista” toteaa kitaristi Mikko Soininen.

“Vangin dilemma on kuin Kimalaisen lento keskellä Vivaldin Talvea. Se on raskas kuin kilo lyijyä ja kevyt kuin kilo höyheniä. Se on juomasekoitus, jossa Gambinan makeus ja piimän kermaisuus sulautuvat täydellisesti yhteen” makustelee säveltäjä Aleksi Kokko.

“Luonnonoikku” ilmestyy Inverse Recordsin kautta syksyllä 2024. Levyn on miksannut Seppo Nummela ja masteroinut Joni Borodavkin. Kansitaiteen takana on Jussi Huttunen.

Kansi: Jussi Huttunen

Kuuntele:

 

Heaven-Gemini on:

  • Aleksi Kokko: kitara, laulu
  • Mikko Soininen: kitara
  • Santtu Paananen: rummut
  • Eetu Savolainen: basso

 

Heaven-Gemini sosiaalisessa mediassa:

Lähde: Heaven-Gemini