6 Feet Underground minifestari tuo Kannusaliin viisi raskaamman rockin yhtyettä

Tiedote 16.5.2023

Kannusalissa jyrähdellään toukokuun lopulla 6 Feet Underground nimisen minifestarin tahdissa, kun lavalle nousee kahden illan aikana viisi raskaamman rockin yhtyettä.

Perjantaina 26.5. yleisöä villitsee Arion sekä Merta co-headline illan merkeissä. Lauantaina 27.5. juhlakansaa puolestaan liikuttaa Fear of Domination, Shereign sekä Detset.

Helsinkiläisyhtye Arion julkaisi kehutun debyyttialbuminsa “Last of Us” vuonna 2014. Emma-ehdokkuuden pokannut albumi sekä komea esiintyminen Suomen Euroviisufinaalissa nostivat Arionin kertaheitolla metallikansan huulille ympäri maailman. Bändi on sittemmin kiertänyt Eurooppaa ja keikkaillut myös Japania ja Etelä-Koreaa myöten. Vuonna 2015 laulaja Lassi Vääräsen bändiin liittymisen myötä Arionin musiikkiin on tullut raskaampia ja modernimpia sävyjä. Arionin uusi albumi “Vultures Die Alone” julkaistiin huhtikuussa 2021 ja nyt on tullut aika juhlia sen julkaisua asianmukaisin menoin kiertueen voimin.

MERTA on tuore vaihtoehtoinen metalliyhtye, joka yhdistelee raskaita ja moderneja metallin sävelmiä pop melodioihin ja tunteikkaisiin suomeksi laulettuihin sanoituksiin. Häpeilemättömät pop kuviot tuovat raikkaan tasapainon muuten raskaaseen soundiin, joten bändin fanikunta on laaja ja vapaa genrejen luomista rajoituksista. Bändin debyyttialbumi julkaistiin maaliskuussa 2020, jonka jälkeen suunta on ollut vahvasti vain ylöspäin! Heidän musiikkiaan löytyy useilta Spotifyn soittolistoilla, ja he ovat keikkailleet bändien kuten Kotiteollisuus, Uniklubi, Peer Günt, Cyan Kicks ja Ursus Factory kanssa ja esiintyneet myös lukuisilla festareilla esimerkiksi Nummirockissa sekä Qstockissa. Suomalaisen rockin ja metallin tulevaisuus on löytynyt.

Fear of Domination on industrial shock metal bändi, joka on perustettu vuonna 2006. Heidän tuotannostaan löytyy raakojen ja terävien studiojulkaisujen lisäksi visuaalisesti viisaita ja jännittäviä esiintymisiä. Älä anna yhtyeen apokalyptisen ulkomuodon huijata sinua liikaa, pinnan alta on mahdollista löytää tarttuvia populäärimusiikin pohjasävyjä monesta eri genrestä. Shereign puolestaan on syntynyt loputtomasta intohimosta musiikkiin ja taipumattomasta päättäväisyydestä saada rock ’n’ roll unelmat toteutumaan. Tämä karismaattinen rock-yhtye on vahva liittouma, joka on muodostettu Fear of Dominationin sekä Black Light Disciplinen jäsenistä. Shereign on onnistuneesti luonut oman soundinsa yhdistämällä vahvoja kitarasävelmiä groovaaviin riffeihin mitkä luovat ympärilleen voimaannuttavan ilmapiirin. Tähän lisämausteensa tuo vahvat naisvokaalit, jotka voivat vaihtua pehmeistä melodioista hyökkääviin sekä säröisiin murahduksiin vain sekunnissa. Yhtyeen musiikilla on todellakin oma sielunsa. DETSET – lähtöisin Tampereelta – on yhtye, joka yhdistelee metallin ja rockin elementtejä massiivisiin pop-koukkuihin, murskaaviin riffeihin ja laajaan sekoitukseen karkeita ja puhtaita vokaaleja. Kutsu genreä miksi haluat, metalcoreksi, metalliksi tai hardcoreksi, DETSET on todellakin raikkain Suomesta ponnistanut yhtye pitkään aikaan.

6 Feet Underground
Perjantai 26.5. Arion + MERTA

Lauantai 27.5. Fear of Domination + Shereign + DETSET

  • Liput: 1 pv 20 € / 2 pv 35 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi
  • Ovet klo 18.00
  • K-18

Kannusali, Kannusillankatu 4, 02770 Espoo, https://kannusali.fi/

Facebook /KannusaliVenue  | Instagram @kannugram


Lähde: Kannusali

Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.