Cornoctuan julkaisi uuden albuminsa – Matkan Maasta tähtien taa paketoi mahtipontinen instrumentaali

Kuva: Mikko-Pekka Karlin
MAINOS:Tiedote 30.4.2023

Melodista doom metalia esittävä oululainen Cornoctuan on julkaissut uuden albumin. “Beyond the Polaris” -niminen pitkäsoitto on kuunneltavissa kaikissa suurimmissa suoratoistopalveluissa.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2YpZluCgkPKGZgHmckGhVu

Yhtye on julkaissut uuden albuminsa musiikkia kappale kerrallaan viime kesästä alkaen. Episodeittain julkaistut kappaleet kertovat yhdessä kokonaisen tarinan, joka huipentuu albumin julkaisun yhteydessä kerrottavaan päätöslukuun: albumin nimikkokappaleeseen.

“Beyond the Polaris” -nimikkokappale vie kuulijansa matkalle ihmiskunnan turmelemasta Maasta tähtien tuolle puolen, ja tämä tarinan kaari on kuultavassa myös halki albumin. Kokeilevuus on aina kuulunut yhtyeen sävellystyöhön, mutta uudella kappaleellaan Cornoctuan siirtyy kokonaan uusien sävellyksellisiin ja soundillisiin universumeihin.

“Beyond the Polarisin eeppisyys ja mahtipontisuus operoi mittaluokassa, jonne emme ole aiemmin kurottaneet.  Niistä elementeistä rakentuu instrumentaali, joka maalaa samat mielikuvat ja välittää samat merkitykset kuin laulettukin kappale. Toivomme, että kappaleen kuuntelija voi tuntea olevansa matkalla tähtiin ja niiden taa”, Cornoctuan-rumpali Topi Hallikainen kuvailee.

1. Silence of the Dead Birds
2. Last Woods of the Earth
3. Heavy and Blue
4. Leaden Star (The Lightless Pt. I)
5. Dark Matters (The Lightless Pt. II)
6. Weight of Light (The Lightless Pt. III)
7. Beyond the Polaris

Kokonaisuudessaan albumilla ovat läsnä teemat, jotka ovat olleet Cornoctuanille tärkeitä alusta alkaen. Se pureutuu riipaisevasti jokapäiväisestä uutisoinnista tuttuihin ilmiöihin, kuten luonnon lajikatoon, elinympäristöjen turmeltumiseen sekä ihmiskunnan vääristyneeseen luontosuhteeseen.

“Beyond the Polaris” -albumi ei saarnaa, vaan pyrkii herättelemään uinuvia ajatuksia. Mitä voisimme tehdä toisin, jotta ihmiskunnan ei tarvitsisi alkaa tähytä uutta kotia tähtien takaa?

https://www.facebook.com/cornoctuan
https://www.instagram.com/cornoctuan/


Kuva: Mikko-Pekka Karlin
Lähde: Cornoctuan