Evanescence @Nokia Arena, Tampere 19.6.2022

Sinfonisen metallin tunnetuimpiin nimiin kuuluva Evanescence oli aiemmin konsertoinut Suomessa vain pari kertaa, joten ilahduttavasti yhtye saatiin nyt maahamme tuoreimman ”The Bitter Truth” -albumin kiertueella.

Vuonna 2003 julkaistu debyyttilevy ”Fallen” nosti Evanescencen kaikkien tietoisuuteen, mutta sen jälkeen mediahuomio on ollut tasaisen laskusuuntainen. Ei siis ihme, että keskellä kiivainta festarikautta Tampereen uudella Nokia Arenalla järjestetty konsertti jäi yleisömäärän osalta kohtalaisen vaatimattomaksi. Halli oli silmämääräisesti korkeintaan puolillaan.

”The Bitter Truth” -albumi ei saanut juuri huomiota ilmestyessään vuonna 2021, mutta yhtyeen sielu Amy Lee oli rohkeasti nostanut peräti yhdeksän levyn kappaletta keikkasettiin. Luottoa tuoreeseen materiaaliin siis löytyy ja mikäs siinä, sillä kuuntelukertojen myötä tämä Evanescencen neljäs vain uusia kappaleita sisältävä pitkäsoitto on myös omalla kohdallani kasvanut tasapainoiseksi ja laadukkaaksi kokonaisuudeksi.

Illan keikka oli tyylikäs ja äänentoistoltaan erinomainen, joten yleisö sai varmasti sitä mitä oli tullut hakemaan. Illan avasivat brittiläinen uusi tuttavuus Tigress, sekä kevään UMK-kisassa ”Hurricane”-biisillään positiivista huomiota kerännyt kotimainen Cyan Kicks.
Alla illan kuvagalleriat.

Tigress

Cyan Kicks

Evanescence

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.