Paavo Laapotti vierailee Dark The Sunsin uudella ”Raven”-singlellä ja musiikkivideolla

Kuva: Dark The Suns feat Paavo Laapotti
MAINOS:



Tiedote 4.4.2023

Kempeleläinen melodista metallia soittava Dark The Suns julkaisi tänään uuden singlen ja musiikkivideon Raven. Kappaleella kuullaan vierailevana laulajana Paavo Laapotti (Before The Dawn & Defiled Serenity). Bändin viides studioalbumi ’Raven and the Nightsky’ tullaan julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna Inverse Recordsin kautta.
Singlen kannen maalaus: Inka Ojala

KATSO RAVEN MUSIIKKIVIDEO: https://youtu.be/rZCRiW8VIhA

Bändi kommentoi:
MikkoRaven on viimeinen single tulevalta Raven and the Nightsky -albumiltamme. Saimme kappaleeseen vierailevaksi laulajaksi (Before The Dawn ja Defiled Serenity) -yhtyeistä tutun Paavo Laapotin. Paavon kanssa yhteistyön tekeminen on ollut erittäin mukavaa ja hänellä on upea ääni, joka sopii kappaleeseen erittäin hyvin! Lisäksi Janin tunnelmallinen akustisen kitaran soittaminen tuo hienon lisän kappaleen kauniiseen väliosaan.
InkaOlimme jutelleet Paavon kanssa laulun tekemisestä yhdessä ja kun sitten yhtenä iltana soitin pianoa ja tein kertosäkeen tähän lauluun, ajattelin heti että tämä kuulostaisi hienolta Paavon laulamana. Paavo on ihan supertaitava, ja lopputulos kuulostaa juuri siltä miltä silloin ajattelin. Kannen maalausta mietin kauan ja tein monta luonnosta korpista ja mustista siivistä; lopulta tuntui että kaikki palaset loksahtivat kohdilleen, laulu ja sanat, Janin akustinen kitara, maalaus, video.. Tämä oli hieno projekti tosi hyvällä porukalla!
PaavoTämän biisin tekeminen oli todella helppoa ja mukavaa, kun oli selkeä konsepti ja yhteistyömme oli erittäin tehokasta. Tykkään kovasti Dark The Sunsin tuotannosta ja uskon, että bändin kuuntelijat eivät pety lopputulokseen. Biisi on erinomainen ja lauluni toi uutta maustetta jo toimivaan kaavaan.
JaniMikon ja Inkan kanssa työskentely ja ajanvietto yleensäkin on erittäin mukavaa, tapa työskennellä on sekä ammattimainen että sopivan rento. Uusi kappale on uskomattoman tarttuva ja täynnä hienoja melodioita, ja Paavon vokaalit kertakaikkisen omaa luokkaansa. On upeaa olla mukana tässä.

Mikko Ojala perusti Dark the Sunsin vuonna 2005. Vuonna 2006 bändi kasvoi, kun kolme uutta jäsentä (basisti Inka, Juha kosketinsoittimissa ja rumpali Markus) liittyivät yhtyeeseen. Bändi teki myös sopimuksen Firebox Recordsin kanssa samana vuonna.

Vuosina 2007-2010 Firebox Records julkaisi yhtyeen kolme täyspitkää albumia (In Darkness Comes Beauty, All Ends in Silence ja Sleepwalking in a Nightmare). Bändi teki lukuisia keikkoja näiden vuosien aikana.

Kokoonpanossa on vuosien varrella tapahtunut lukuisia muutoksia, mutta Mikko ja Inka ovat olleet jatkuvasti yhdessä tekemässä musiikkia. Bändi oli epäaktiivinen vuosina 2013-2020, mutta vuonna 2020 Mikko ja Inka päättivät jatkaa yhdessä musiikin tekemistä. Oli todella luonteva tapa jatkaa bändiä duona, sillä he ovat kirjoittaneet yhdessä lähes kaiken yhtyeen musiikin ja sanoitukset.
Vuosina 2020 ja 2021 Inverse Records julkaisi neljä singleä yhtyeen 4. albumilta Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä. Levy sisältää kymmenen kappaletta melankolista ja melodista suomalaista metallimusiikkia. Bändi on aina kuvaillut musiikkiaan ”kauniiksi pianomelodioiksi tummansävyisellä laululla”.

Maaliskuussa 2023 Jani Moilanen liittyi bändiin. Viidennen studioalbumin on määrä ilmestyä myöhemmin vuonna 2023 Inverse Recordsin kautta.

Kokoonpano Raven singlellä:
Mikko Ojala: laulu, kitarat, rummut
Inka Ojala: basso, koskettimet
Paavo Laapotti: laulu
Jani Moilanen: akustinen kitara

Lähde: Inverse

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.