MAINOS:Dark River Festival juhlittiin jälleen kotoisissa tunnelmissa ja vaihtelevissa loppukesän säissä Kotkan Honkalan hiihtostadionilla 10.-12.8.2023. Artistikattaus tarjosi ennemminkin taattua laatua ja viihtyvyyttä, kuin suuria yllättäjiä, mutta harvinaisempaakin herkkua oli tarjolla Saorin ja Be’lakorin muodossa.

Dark River on kasvanut 19-vuotisen taipaleensa aikana menettämättä intiimiä tunnelmaa ja kyläjuhlamaista meininkiä. Festareilla nähdään säännönmukaisesti paikallisväriä niin palveluntarjoajissa kuin esiintyjissäkin ja festaria järjestävässä tiimissäkin tunnutaan pysyvän vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.

Tämä kymiläinen metallijuhla mahdollistaa myös aidon, paikan päällä koettavan telttailu- tai matkailuautokokemuksen leirintäalueineen. Omakohtaista kokemusta leireilystä Dark Riveristä ei tosin ole kertynyt, vaikka aidoimmillaanha festarikokemus on vähän telttanihkeissä vaatteissa trangia-eväillä pärjäillen. Honkalan hiihtostadionilta pääsee myös kotkaan tapahtuman järjestämillä bussikyydeillä tai vaikkapa taksilla, jottei Kotkassa tai lähialueilla majailevien juhlijoiden tarvitse järjestää kuskia tai kyytiä festaripäivää varten. Tänä vuonna torstaina oli hieman turhan moni epäillyt järjestettyjä kyydityksiä ja tullut omin kyydein, tukkien poistumistien pujotteluradaksi. Onneksi tilanne helpottui jo perjantaille. Airbnb-vaihtoehtoa harkitseville suosittelen majoituksen varaamista hyvissä ajoin etukäteen, koska tänä vuonna kohtuuhintaisia majoituksia oli työläs löytää jo heinäkuussa.

Festarin palveluiden suhteen Dark River toimii kuten muutkin festarit. Perjantaina väen lisäännyttyä huimasti vessajonot kasvoivat. Vegaanisen lämpimän ruuan suhteen vaihtoehtoja ei juuri ollut, mutta sekasyöjälle löytyi sapuskaa varsin mukavasti. Olutta tai muuta alkoholipitoista juomaa sai useammasta pisteestä ilman tuskastuttavaa jonoa ja merkkarikojullakin sai ystävällistä palvelua varsin nopsaan. Tosin merkkaria ei ollut saatavilla kaikilta artisteilta, joten Saor-paita jäi tällä erää saamatta. Pulmien ja pullonkaulojen ilmaannuttua toimintaa pyrittiin muuttamaan palautteen perusteella mahdollisimman pian ja tiedottamaan asiasta myös keikkojen sisäänheitto-spiikeissä.

Parasta Dark Riverissä on kuitenkin aina tunnelma ja ihmiset. Näiden takia festarille tulee lähdettyä vuosi toisensa jälkeen. Festarin tunnuslause “You are we” tuntuu ja maistuu tunnelmassa vuosi vuoden jälkeen.

Ensi kesää odotellessa kurkkaa kuvat yleisögalleriasta! Jos et löydä omaa nassuasi, niin ensi vuonna jannattaa napata kuvaavaa toimittajaa hihasta tai tällätä itsensä eturiviin keikoille!

 

 

Kuvat ja teksti: Raisa Krogerus/Krogography ©Metalliluola

+ artikkelit

Möröistä blues rockiin ja punkkiin seikkaileva nörtähtävä kameranainen. Jos en ole keikalla, niin olen todennäköisesti puuhaamassa hevosen kanssa, pelaamassa tai lukemassa Terry Pratchettia tai Jane Austenia muutama kissa sylissä.