Unén julkaisi singlen “Made of Stone” ja esittelee uuden laulajansa Stina Girsin

Bändikuva: Jone Matilainen www.jonematilainen.com
MAINOS:



Tiedote 11.5.2023

Unén, modernia melodista metallia soittava bändi Etelä-Suomesta on julkaissut tuoreessa kokoonpanossaan ensimmäisen singlensä “Made of Stone”. Hiljattain Unéniin on liittynyt sooloartistina tunnettu Stina Girs, joka tuli tunnetuksi Idols-kilpailusta vuonna 2011 ja on sen jälkeen julkaissut kaksi albumia. Nyt julkaistu Evanescencen biisi inspiroi uudistunutta bändiä näyttämään millaista saundia on tiedossa jatkossa ja mihin suuntaan ollaan menossa. Jatkossa Unén julkaisee omia kappaleitaan.

Viime aikoina Unén on ollut julkisuudessa hiljaa, mutta pinnan alla on tehty paljon töitä:

“On ollut äärimmäisen vaikeaa pitää sisällään innostusta ja malttaa uuden laulajan julkistamisen kanssa. Viimeiset kuukaudet ovat olleet erittäin kiireisiä ja näin on myös jatkossa. Uutta musiikkia syntyy ja yhteistyö soljuu kuin hyvässä Unéssa. Saimme juuri uunista ulos meidän tuoreet bändikuvat, joista voimme olla ylpeitä. Ei enää hiljaiseloa. Tämä on Unén ja me teemme bändistä niin hyvän kuin se voi olla.”

Bändin musiikki ei ehkä ole kovin perinteistä metallia, vaan elementtejä käytetään aika vapaasti progesta poppiin. Unén perustettiin loppuvuodesta 2021, jolloin luotiin perusta soundille, sävellystyylille ja tuotannolle. Vuonna 2022 bändi julkaisi kaksi singleä “Don’t wake me up (before I fall)” ja “Dear Stranger”, mutta vuoden vuoristoradan jälkeen oli aika tehdä muutoksia kokoonpanoon.

Nyt vuonna 2023, Unén on uudelleensyntynyt ja täynnä energiaa:

“On suuri kunnia saada bändiin Stinan tasoinen laulaja. Hänen saundinsa, lauluntekijän taito, innokkuus ja työlle omistautuminen ovat vailla vertaa. Emme ikinä voisi pyytää enempää ja kaiken hyvän lisäksi tunne on molemminpuolinen.”

Stina avaa omia tuntemuksiaan:

“Vihdoin saan laulaa musiikkia, jota olen rakastanut teinitytöstä asti. Vihdoin olen musiikillisesti kotona ja saan olla osa upeaa bändiä! Tästä alkaa meidän tarina ja lisää on luvassa, ja paljon!”

Unén on:

  • Stina Girs – laulu
  • Kimmo Pitkänen – kitara
  • Harri Moilanen – kitara
  • Petteri Sinervä – syntetisaattori

Linkit:


Lähde: Unén
Bändikuva: Jone Matilainen www.jonematilainen.com

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.