SoulHealer – Bear The Cross (2014)

MAINOS:

[three_fourth]Se kuuluisa kolmas täyspitkä todentuu kajaanilaisen SoulHealerin kohdalla lokakuun puolivälissä. Nyt bändin itsensä mukaan on etsitty uusia mausteita yhtyeen perinteisen heavy metallin keitokseen. Laulaja Jori Kärjen vakuuttava ulvaisu ja “Unleash The Beastin” tarttuva kitarariffi osoittavat suuntaa koko levylle, joka etenee varsin perinteisissä merkeissä. Uusi ote kuuluu ehkä enemmän lisääntyneessä varmuudessa omaan tekemiseen ja levyn kokonaisuuden tiukemmasta hahmottamisesta.

Kitarariffit soivat voimalla ja kunnialla kuten tämän tyylisuunnan kuuluukin. Tuplakitarailottelut biiseissä kuten ”Revealed” tempaavat kuuntelijan mukaansa. Hyviä melodioita ei ole todellakaan ole unohdettu ja vaikutteita kuullaan lajin klassikkoyhtyeiltä paikka paikoin. Levyltä jo aiemmin lohkaistu tunnelmallinen ”Dead Man Walking” alkaa ensimmäisellä säkeistöllään hyvin Iron Maidenin ”Stranger In A Stranger Landia” mukailevissa merkeissä. Iron Maiden kuuluu muuallakin selkeästi ja päätös-kappaleessa ”Settle The Score,” ollaan olkapäitä myöten rautaneitsyen maaperällä. Se jykevä kotikutoinen kitarariffi kuitenkin isketään kehiin niin tässä, kuin lähes jokaisessa muussakin kappaleessa.

SoulHealer jatkaa tutulla vankasti paalutetulla tiellä. Mitään omaperäistä, uutta ja mullistavaa se ei genreen, jossa kaikki on jo keksitty, tuo. Mutta laadukasta, perinteistä heviä hyvillä soundeilla arvostaville fanille bändiin tutustumista voi tämän levyn kohdalla jo ilolla suositella.

8½ /10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

10610546_808729655839882_4980262570336947420_n

1.Unleash The Beast
2.Bear The Cross
3.The Journey Goes On
4.Fall From Grace
5.Dead Man Walking
6.Thorns In My Heart
7.The Viper’s Kiss
8.Blinded By The Light
9.Revealed
10.Settle The Score[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.