Twisted Sister – A Twisted Christmas (2006)

Hevibändien joulualbumit ovat kaksiteräisiä miekkoja. Näin joulun aikaan on toisaalta mukavaa vaihtelua kuunnella raskaamman musiikin otoksia tästä tyylisuunnasta. Tosin tätä tyylilajia ei sitten sen yhden viikon rupeaman jälkeen tee mieli luukuttaa ennen kuin seuraava joulukuusi taas kannetaan sisälle.

Tähän joululaulujen kuluneeseen kokoelmaan kävi 15 vuotta sitten käsiksi myös uransa päättyvään jo viime vuosikymmenellä lopullisesti paketoinut Twisted Sister, jonka uutta kokopitkää studioalbumia odoteltiin turhaan 1980-luvun jälkeen. Studion ovi kävi tiuhaan ja uusia levytyksiä tehtiin useaan otteeseen 2000-luvulla. Niistä lähimmäksi aitoa tapausta pääsi tämä vuonna 2006 ilmestynyt ”A Twisted Christmas.”

Levy potkaistaan käyntiin klassikolla ”Have Yourself A Merry Little Christmas,” joka alkaa akustisella näppäilyllä ja Dee Sniderin rauhallisella tulkinnalla. Homma katkaistaan kuitenkin nopeasti ja todetaan, että ei tämä nyt ole mitään Twisted Sisteria, ottakaa uusiksi. Sen jälkeen levy alkaa todenteolla rankemmassa meiningissä. Biisit ovat tuttuja ikivihreitä, joiden sovitukset eivät loppujen lopuksi hirveästi poikkea alkuperäisistä ollen vain yksinkertaisesti raskaampia ja Twisted Sisterin muottiin valettuja.

Bändi hoitaa levyllä homman takuuvarmasti kotiin, mukana on viittauksia yhtyeen omaan tuotantoon ja muihin hevilegendoihin Black Sabbathista lähtien. Joulurauhasta ei ole tietoakaan kun Snider karjaisee ”Let It Snow!” ja lunta tulee tupaan. Kappaleet tuntuvat sopivan mainiosti Twistareiden soittoon sekä sovituksiin ja taas kerran selkeästi esiin tulee Sniderin taito tehdä hyvin yksinkertaisista aineksista nerokasta taidetta.

Metallin kuningattaret Doro Pesch ja Lita Ford tekevät lyhyet vierailut, ja Fordin visiitti hitaammassa “I’ll Be Home For Christmas” –kappaleessa nostaa sen koko levyn parhaaksi esitykseksi. Lopun ”Heavy Metal Christmas” ei puolestaan huumorillaan enää vakuuta ja viimeistään kitaristi Eddie Ojedan espanjankielellä laulama ”White Christmas” houkuttelee lopettamaan kuuntelun maalisuoralla.

Jos joululaulut eivät uppoa, ei Twisted Sister varmasti saa päätä kääntymään, mutta tietty viehätys tällä levyllä on. Joululaulujen heavy metal -rankingissa noustaan kärkipaikoille ja ”Twisted Christmasin” myötä voimme kääntää katseet joulun viettoon. Hevintäyteistä joulunaikaa kaikille!

8/10

Ville Krannila

1.Have Yourself A Merry Little Christmas
2.Oh Come All Ye Faithful
3.White Christmas
4.I’ll Be Home For Christmas
5.Silver Bells
6.I Saw Mommy Kissing Santa Claus
7.Let It Snow
8.Deck The Halls
9.The Christmas Song
10.Heavy Metal Christmas
11.Merry Christmas
12.White Christmas (Spanish version)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here