Immolation – Kingdom Of Conspiracy (2013)

[three_fourth]Immolation on julkaissut viimeisimmän murskaavaa metallia sisältävän teoksensa. Kyseessä on perinteistä teknistä death metallia edustavan New Yorkilaisen yhtyeen yhdeksäs levy. Pitkä taival on siis kuljettu, ja bändi omaa tämän pohjalta vankan fanikunnan.

Nimibiisi iskee pöytään koko levyä kuvaavan aloituksen, linja ei tästä nimittäin muutu loppua kohden miksikään. Tarjolla on hyvin perinteistä death metallia rouhivilla kitaroilla, tiukasti takovilla rummuilla ja basisti/vokalisti Ross Dolanin Mariaanien haudan syvyyksistä nousevalla tummalla örinällä. Nopeasti käy selväksi, että levy on perustasolla tekijämiesten sinänsä laadukasta työtä. Tämä ei valitettavasti kanna pitkälle, ja se viimeinen niitti jää puuttumaan. Muutamassa kohtaa kuullaan lupaava kitarariffi, mutta ne hylätään liian nopeasti ja palataan perusmättöön joka kerta toisen jälkeen toistuessaan saa kuulijan väkisin puutumaan.

Itse etsin tämänkin tyyppisestä musiikista melodiaa ja tarttuvia kitarariffejä. Jonkinlaista vaihtelevuutta olisin myös levylle kaivannut. Biisit toistavat samaa kaavaa ja vaikka levyllä ei ole kestoa kuin 40 minuuttia, alkaa kuulija loppua kohti lähes huomaamatta toivomaan viimeisen kappaleen päättymistä, jotta soimaan voi laittaa vaikka riffimielessä paremmin toimivaa Sodomin viimeisintä.

Ross Dolanin syvän meren laulu on miksattu liian alas, mikä ei auta sekään lopputulosta. Hieman enemmän iskevyyttä laulusoundiin olisi tehnyt ihmeitä. Kuvaavaa levyn toistavuudelle on se, että vasta kahdeksannessa biisissä huomasin mukana olevan kitarasoolojakin, joka myönnettäköön iski aivan eri tavalla. Se ei kuitenkaan riitä pelastamaan tätä albumia keskinkertaisuuden suosta. Immolationin vanhempi tuotanto on ansaitusti klassikkotavaraa edelleenkin, mutta tällä levyllä ei ole mitään asiaa jatkoon.

6/10

Ville Krannila


[/three_fourth] [one_fourth_last]

Immolation-Kingdom-of-Conspiracy

1.Kingdom Of Conspiracy
2.Bound To Order
3.Keep The Silence
4.God Complex
5.Echoes Of Despair
6.Indoctrinate
7.The Great Sleep
8.A Spectacle Of Lies
9.Serving Divinity
10.All That Awaits Us[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here