Immolation – Kingdom Of Conspiracy (2013)

MAINOS:Immolation julkaisi jälleen tuttuun sarjaansa yhden murskaavaa metallia sisältävän teoksen “Kingdom Of Conspiracy” 10 vuotta sitten. Kyseessä oli perinteistä teknistä death metallia edustavan New Yorkilaisen yhtyeen yhdeksäs levy. Pitkä taival oli kuljettu, ja bändi omasi tämän pohjalta vankan fanikunnan.

Nimibiisi iskee pöytään koko levyä kuvaavan aloituksen, eikä linja tästä muutu loppua kohden. Tarjolla on perinteistä death metallia rouhivilla kitaroilla, tiukasti takovilla rummuilla ja basisti/vokalisti Ross Dolanin Mariaanien haudan syvyyksistä nousevalla tummalla örinällä.

Nopeasti käy selväksi, että albumi on perustasolla tekijämiesten laadukasta työtä. Tämä ei valitettavasti kanna pitkälle, ja viimeinen niitti jää puuttumaan. Muutamassa kohtaa kuullaan lupaava kitarariffi, mutta se hylätään liian nopeasti ja palataan perusmättöön, joka kerta toisen jälkeen toistuessaan saa kuulijan väkisin puutumistilaan.

Itse etsin tämän tyyppisestä musiikista vähintään yksittäistä kieroa melodiaa ja tarttuvia kitarariffejä. Jonkinlaista vaihtelevuutta olisin myös levylle kaivannut. Biisit toistavat samaa kaavaa ja vaikka levyllä ei ole kestoa kuin 40 minuuttia, alkaa kuulija loppua kohti lähes huomaamatta toivoa viimeisen kappaleen päättymistä, jotta soimaan voi laittaa vaikka riffimielessä paremmin toimivaa Sodomia.

Dolanin syvän meren vokaalit on miksattu liian alas, mikä ei auta lopputulosta. Hieman enemmän iskevyyttä laulusoundiin olisi tehnyt ihmeitä. Kuvaavaa levyn toistavuudelle on se, että vasta kahdeksannessa biisissä huomasin mukana olevan kitarasooloja, joissa kiistatta riitti taituruutta. Se ei riitä pelastamaan tätä albumia keskinkertaisuuden suosta.

Immolationin vanhempi tuotanto on ansaitusti klassikkotavaraa edelleen, mutta tällä kiekolla ei vuosikymmenen jälkeen ole mitään asiaa jatkoon.

6/10

Ville Krannila

1.Kingdom Of Conspiracy
2.Bound To Order
3.Keep The Silence
4.God Complex
5.Echoes Of Despair
6.Indoctrinate
7.The Great Sleep
8.A Spectacle Of Lies
9.Serving Divinity
10.All That Awaits Us

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.