Inborn Tendency – Godkiller EP (2021)

Kotimainen Inborn Tendency jatkaa ”Godkiller” -EP:llä modernin metallin linjaa. Julkaisun kappaleet on saatu ilmoille reilun vuoden aikana yksitellen ja nyt koottu yhteen toimivaksi neljän raidan kokonaisuudeksi.

Melodiakulut ovat bändin historiaan peilaten entistä tarttuvampia ja raskautta on myös lisätty. Hyvänä esimerkkinä trion monipuolisuudesta käy kakkosraita ”Diviner”, jossa teknisen death metalin ja black metalin alueilla käväistään lyhyesti ja sen jälkeen kehiin runtataan alavireistä riffiä erinomaisella soundilla. Laulaja Villen terävä ja syvä huuto vakuuttaa, vaikka noudattaa örinäosaston perusratkaisuja. Myös kitaravallit kuulostavat erinomaisilta ja sovitukset ovat kekseliäitä.

Jokainen sävellys on oma pieni eepoksensa musiikillisine variaatioineen ja yhtye on tässä tyylilajissa selkeästi kotimaan kärjessä. Haaste on erottua joukosta laajemmassa perspektiivissä. Esimerkiksi brittiläinen Sylosis tekee vastaavia monipolvisia ratkaisuja niin erinomaisesti, että kilpailu on todella kovaa.

Joka tapauksessa tyylikäs kansitaide ja EP:n voimakkaan lämmin tuotanto nostavat Inborn Tendencyn osakkeita selvästi muutaman vuoden takaisesta debyyttidemosta.

4/5

Ville Krannila

1.Sacrifice
2.Diviner
3.Antimatter
4.Godkiller

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.