Forth – One Night At The Theatre (2022)

MAINOS:


Hard rockin kotimaiseen kärkinimistöön noussut Forth julkaisee nykypäivänä harvinaista herkkua, livealbumin. Toki julkaisua saattelee striimattu keikka, joka on katsottavissa kokonaisuudessaan YouTubessa, mutta tämä arvio on kirjoitettu pelkästään audion pohjalta.

Bändi esitti viimeisimmän ”Forth”-albuminsa julkaisukeikan Lepsämän kylätalolla Teatteri Kvartetissa. Levy esitetään alusta loppuun yhtyeen mukaan yhden oton äänityksenä ilman studiokikkailuja tai jälkituotantoa normaalia miksausta ja masterointia lukuun ottamatta.

Forthin kappaleissa on satunnaisten mahtipontisempien AOR-vaikutteiden ohella selvästi perinteisempi maanläheinen ote ja livetulkinnat korostavat tätä osa-aluetta. Kuten varsinaisella albumilla, meininki pääsee vauhtiin setin loppupuolella ja kuulija jää kaipaamaan encorea, jossa olisi voitu tarjoilla esimerkiksi ”Captivity”-levyn ”Higher Ground”. Forthin yhteispeli toimii lämpimästi ja tiivisti, soundi on kunnossa ja erityisesti taustalaulut soivat komeasti. Tästä huolimatta tämän kaltaisissa striimikeikoissa yleisön puuttuminen on aina pieni miinus.

Kappaleet esitetään uskollisesti levyversioille, jolloin voisi kliseisesti sanoa yhtyeen fanien saavan mitä hakevat, mutta uusia ystäviä ei välttämättä tällä naarata sisälle. Joka tapauksessa levy toimii hyvänä astinlautana seuraavalle pitkäsoitolle.

7½/10

Ville Krannila

1. 1993
2. Open Heart
3. Going Crazy
4. Paralyzed
5. Life Is A Ride
6. On And On
7. Back Home
8. Point Of No Return
9. Play With Me

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.