Wolf – Devil Seed (2014)

[three_fourth]Yksi perinteisen hevin parhaista viime vuosien tulokkaista on ruotsalainen Wolf. Tulokas saattaa itseasiassa olla väärä sana kuvaamaan yhtyettä, sillä ”Devil Seed” on jo seitsemäs albumi uralla, joka on kestänyt vaikuttavat 19 vuotta. Bändi on tehnyt tasaisen varmaa työtä kulissien takana julkaisten useita levyjä omaan tehokasta linjaansa noudattaen.

Uutta levyä kuunnellessa on samanaikaisesti mukava huomata, ettei oikeastaan mikään ole muuttunut, vaikka muutostakin jossain määrin toivoisi. Niklas Stålvindin hieno ääni tukee edelleen biisimateriaalia täydellisesti. Kitarat soivat todella maukkaasti NWOBHM-meiningillä, basso matottaa tiukkaa rytmiä ja rummut soivat jykevästi. Mitään uutta ”Devil Seed” ei Wolf-faneille musiikillisesti tarjoa. Etulinjassa kappaleiden osalta ovat heti intron jälkeen soiva ”Shark Attack,” levyltä etukäteen maistiaisina kuultu ”My Demon” sekä päätösnumero ”Killing Floor.” Kaikki nämä yhdistävät riffit, Stålvindin hienon laulun ja tarttuvat melodiat taattuun Wolf-tyyliin.

Vaikka energialataus on periaatteessa kohdallaan, vanhojen klassikoiden kuten ”Evil Star” ja ”The Black Flame” tapaan uudelle levylle toivoisi vielä paria tapporallia lisää. Tai sitten jotain aavistuksen räväkämpää suunnan muutosta jossain biisissä. Nyt kokonaisuudesta jää väkisin sellainen tunne, että tämä kaikki on kuultu jo aikaisemmin ja mukana on hieman keskinkertaisempaakin materiaalia.

Ei onneksi kuitenkaan aivan kaikkea. Lopuksi digipack-versiolla vedetään kaksi coveria. Kehottaisin hankkimaan nimenomaan tämän version sillä nämä kappaleet todella vakuuttavat. Judas Priestin ”Rocka Rolla” ei ole aivan selkein valinta, mutta jos joskus harvoin cover-versio voi parantaa alkuperäisestä tämä täyttää kriteerit. Wolf tekee biisistä alkuperäistä kunnioittavan, mutta aavistuksen raskaamman ja bändin soundille erittäin ominaisen tulkinnan. Myös Stålvindin laulu tässä biisissä toimii loistavasti.

Ja bändin joka coveroi Q5:ttä, pitäisi saada mitali. ”Missing In Action” tuntuu sekin sopivan täydellisesti Wolfille. Ehkä ei ole reilua Wolfin omalle materiaalille ylistää näitä kahta coveria, mutta todellakin ne tekevät tästä levystä juuri sen piirun verran paremman. Wolf jatkaa tutulla polulla aavistuksen liikaa samoja polkuja tallaten. Tasokasta heavy metallia hyllyynsä toivovat voivat silti tsekata tämänkin tuotoksen.

8 /10

Ville Krannila[/three_fourth] [one_fourth_last]

Nimetön

1.Overture In C Shark
2.Shark Attack
3.Skeleton Woman
4.Surgeons Of Lobotomy
5.My Demon
6.I Am Pain
7.Back From The Grave
8.The Dark Passenger
9.River Everlost
10.Frozen
11.Killing Floor
12.Rocka Rolla
13.Missing In Action[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.