Torture Killer – Dead Inside EP (2022)

MAINOS:Kotimaisen kuolon huippuihin kiistatta kuuluva Torture Killer tarjoilee uutta musiikkia ensimmäistä kertaa lähes 10 vuoteen. ”Dead Inside” -EP:n synty ei ole ollut kivuton ja kolmen kappaleen sessiot ovat venyneet yli kahden vuoden ajalle.

Tauko kuuluu yhtyeen soundin jonkinasteisessa kasvussa ja uusilla kappaleilla Torture Killer soi jopa melodisesti ja aiempaan verrattuna kokeellisesti. Menneiltä vuosilta vedetyt yhtymäkohdat mm. Six Feet Underiin ovat jääneet selvästi sivummalle ja soundimaailma on myös kirkkaampi, sekä ilmavampi.

Häpeästä kertovan nimikappaleen kitaravalli soi vangitsevasti, jonka jälkeen rytmi asettuu yhtä mielenkiintoisiin uomiin. ”The Omen” on lyhyt instrumentaali, jolla välitetään onnistuneesti saman nimisen kauhuklassikon henki. Päätösraita ”Iniquity” on lähinnä ”Sewers” ja ”For Maggots To Devour” -kauden materiaalia, mutta myös sillä yhtye tavoittelee tuoreita uomia, tämä kokonaisuus saa toivomaan jatkoa ja tuntuu kuin kyseessä olisi uuden albumin kaksi ensimmäistä raitaa, intro väliin sijoitettuna.

EP:n täydentää yksi genren huippunimistä eli Wes Benscoter on jatkanut jo ”Swarm!” -kiekolta tuttua teemaa ja kynäillyt vakuuttavan kansitaiteen. Torture Killerin paluulle on vaikea tämän perusteella antaa lopullista tuomiota, jonka vasta täyspitkä näyttää. Joka tapauksessa yhdelle kiistatta kovimmista kotimaisista death metal -nimistä paluun ehdottomasti suo.

3½/5

Ville Krannila

1.Dead Inside
2.The Omen
3.Iniquity

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.