Inborn Tendency – Promo EP (2018)

Vuoden toiminnassa ollut kotimainen metallitrio Inborn Tendency on paketoinut neljä ensimmäistä singleään promojulkaisulle. Näiden jälkeen pihalle laitettu ”The Shade” –biisi ilmestyy digitaalisesti myöhemmin tänä vuonna. Yhtyeen logo tuo välittömät mielleyhtymät mustaan ulosantiin, mutta heti ensitahdeista selviää kyseessä olevan se kuuluisa melodisen ja modernin metallin hybridi.

Erityisesti huomioiden bändin tuore taival, paketti on ilahduttavan hyvin kasassa. Musiikki yhdistää tarttuvia melodioita Machine Headmaiseen raskauteen ilman samaa usein kuultua turhan keinotekoista uhoa. Biisit ovat pohdiskelevia ja sovitukset tuntuvat ryömivän ihon alle useammalla kuuntelukerralla. Mukana on jopa progressiivisia elementtejä. Tämäkään ei jokaisella vastaantulevalla demolla ole tosiasia. Avauskappale ”Devastation” jättää parhaimman vaikutuksen, mikä todentaa myös jokaisella singlellä tapahtuneen pienen kehityskaaren.

Lauluosasto hoitaa työnsä vakuuttavasti, ja mukana on moni-ilmeistä tulkintaa sopivin maustein. Tuotannosta on hiukan rokotettava, sillä erityisesti rumpusoundin terävyys ei ole aivan sillä tasolla, kuin laadukkaat sovitukset edellyttäisivät. Joka tapauksessa Inborn Tendency laitetaan ehdottomasti seurantaan tulevia julkaisuja ajatellen.

3½/5

Ville Krannila

1.Devastation
2.Mariner Of The Unknown
3.Dethroned
4.Blind Preacher

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here