Anthrax – Chile On Hell (2014)

MAINOS:


Anthraxin vuonna 2014 julkaistu ”Chile On Hell” oli aikanaan bändin ensimmäinen keikkataltionti liki 10 vuoteen. Odotusarvo oli korkealla ja konsertin ensimmäinen puolisko tarjoaa faneille yhtä hittitykitystä; bändi riipaisee heti alkuun viisi ensimmäistä kappaletta ”Among The Living” -albumilta. Meno on vauhdikasta, ja yleisössä pitti tuntuu pyörivän jatkuvasti.

Tuolloin tuoreelta ”Worship Music” -levyltä kiskaistaan muutama kappale mukaan lukien sen tarttuvin biisi ”Fight Em Till You Can’t” . Nämä vedot istuvat klassikoiden sekaan saumattomasti, ja jälleen arvostus uudempaa Anthrax-tuotantoa kohtaan kasvaa. John Bushin aikakausi luonnollisesti ohitetaan täysin. Kaikkia ratkaisu ei tyydytä, mutta ei sitä yllättävänä voida pitää. Ei kukaan odota Judas Priestin nykypäivänä aloittavan keikkansa ”Bloodstainedilla.

Settilista ei varsinaisesti yllätä, ellei AC/DC-coveria ”T.N.T.” sellaiseksi lueta. Lopun ”I’m The Man” on sellainen biisi, jota ei aina välittäisi kuulla, mutta kun sitä ennen on soitettu mm. oma kaikkien aikojen Anthrax-suosikkikappaleeni ”Medusa” uskomattoman 30 vuoden takaa, tämä on helppo ohittaa.

Chileläinen yleisö on tyypilliseen Etelä-Amerikkalaiseen tyyliin täysin pähkinöinä ja elävä massa tuo oman mukavan latauksensa keikkaan. Bändi soittaa energisesti ja saumattomasti, kitaristien asettuessa yleisön eteen riviin ja paiskatessa iättömän aloitusriffin kappaleeseen ”N.F.L.” kotisohvalla puidaan nyrkkiä. Anthrax tuntuu säilyttäneen esiintymisessään sen tietyn innostuksen ja maanläheisyyden, mikä tässä kyynisessä nykymaailmassa välittyy katsojalle positiivisena tunteena.

Soittosuorituksista ei moitteen sijaa löydy ja ikäänsä nähden yhä erinomaisessa kunnossa oleva Joey Belladonna herättää kunnioituksen aina kun etualalle astuu. Volbeatin riveihin poistuneen kitaristi Rob Caggianon jälkeen yhtyeen kokoonpanon vakiinnuttanut, Shadows Fallista tuttu Jonathan Donais esiintyy ilmeettömästi ja paikkansa klassisen nelikon rinnalla hyvin täyttäen. 60-vuotispäivää viettävä rumpali Charlie Benante on joutunut ajoittain luovuttamaan paikkansa nimekkäille tuuraajille, joten on hienoa nähdä ja kuulla hänet tässä tositoimissa.

Konsertin kuvaus ja ääni ovat mainioita. Bonuksena saadaan kaksi CD:tä audiota samasta keikasta, joka livejulkaisuna puoltaa hyvin paikkaansa.

Mitään extroja tai dokumentteja tämä julkaisu ei faneille tarjoa, ellei sellaisiksi laske biisien välistä löytyviä suoraan sanoen turhia pukuhuone- ja muita häröilyotoksia, joille yhteensä ei kestoa tule juuri kymmentä minuuttia enempää. Jonkinlainen bändin historiaa luotaava dokumentti olisi ollut kieltämättä paikallaan. Ehkä tätä säästellään vielä uran ehtoopuolelle, mikä bändin esityksiä nykypäivänä katsoessa tuntuu olevan vielä kaukana.

Itse keikka on lähestulkoon täyttä rautaa koko kestonsa ajan, joten tätä pakettia voi suositella varauksetta kaikille yhtyeen faneille sekä muille laadukkaan melodisen thrash metallin ystäville.

8½/10

Ville Krannila

1.Among The Living
2.Caught In A Mosh
3.I Am The Law
4.Evilnikufesin (N.F.L.)
5.A Skeleton In The Closet
6.In The End
7.T.N.T.
8.I’m Alive
9.Indians
10.Medusa
11.In My World
12.Fight ’Em ’Til You Can’t
13.I’m The Man
14.Madhouse
15.Antisocial

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.