Marchland – In Guns We Trust EP (2014)

MAINOS:

[three_fourth]

Nykyisellä nimellään vuodesta 2011 toiminut Marchland on saanut pihalle ensimmäisen julkaisunsa. Länkkäriheviksi musiikkinsa julistanut yhtye on ottanut perinteisen heavyn lisäksi vaikutteita southern rockista. Etelävaltojen länkkäriteema kappaleista ja sanoituksista kuuluu, joskin yhtymäkohdat ovat selkeimmät 1970-luvun lopun sekä seuraavan vuosikymmenen alun brittiläisen heavy metallin kukoistuskauteen.

NWOBHM-aikoina tämän tyylisiä bändejä ilmestyi kuin sieniä sateella, ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ne eivät onnistuneet nousemaan suuren yleisön suosikeiksi. Syykin oli selvä ja se makaa puhtaasti materiaalin heikossa tasossa ja nykymittapuulla kehnoissa soundeissa.

Marchlandilla on innostusta tekemisessään ja ajoittain biisitkin napsuvat kohdalleen kuten varsin mainio ”Sand And Steel” todistaa. Sovitusten rakenteet ovat ennalta arvattavissa, mutta vaikeahan tässä laatikossa on keksiä pyörää enää uudestaan. Laulaja/kitaristi Jussin vokaalit ovat periaatteessa kohdallaan, mutta hiukan kireyttä on korkeissa osuuksissa havaittavissa. Tuotannon olisi vain ehdottomasti yhtyeellä oltava raskaampi ja selkeämpi. Vuonna 1981 tästä olisi varmasti innostuttu enemmän, mutta nykypäivänä demopuolellakin soundien osalta liikutaan niin eri tasolla, että äänimaailman pölyisyys ei ole tässä kohdin se paras mahdollinen valttikortti.

”In Guns We Trust” ei ole täysin kelvoton pelinavaus, mutta parannusta on tultava vielä selvästi, jotta tämä bändi ottaa sen kuuluisan askeleen seuraavaan divisioonaan.

2½/ 5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

marchland

1.Showdown
2.Fistfight
3.In Guns We Trust
4.Sand And Steel
5.Marchland[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.