Napalm Ted – Mouthful (2018)

Kotimaisen grindcoren eturintamaan muutaman vuoden olemassaolonsa aikana nopeasti noussut Napalm Ted on saanut ilmoille jo kuudennen julkaisunsa. ”Mouthful” on bändin ensimmäinen täyspitkä ja kasettimuodossa kauppoihin saatu levy.

Trio ei anna periksi suoraviivaisesta murjonnastaan, mutta mukaan on nyt tuotu erilaisempaakin lähestymiskulmaa, yhtyeen itsensä mukaan kokeellista ja jopa eeppistä materiaalia. Painopiste tuntuu siirtyneet grindcoresta enemmän perinteisemmän nopeatempoisen death metallin suuntaan. Kun bändi nostaa jalan kaasulta ”The Way” biisissä lopputulos on sen verran vakuuttava, että tällaistä hitaampaa sovitustaitoa olisi mielellään kuullut enemmänkin.

Vierailijoina kuullaan ”Lethal Laughter” –kappaleessa Xysman Kalle Taivaista sekä outrossa ääneen pääsee mieliä horjuttava Kvlt Symbols. Olennaista lisäystä kokonaisuuteen he eivät tuo, vaan paketti seisoo ja kaatuu kappaleidensa sekä soundien myötä.

Napalm Ted pysyy 22 minuutin kestollaan pystyssä kohtalaisen vakaasti, vaikka loppuvaiheessa puutuminen alkaa iskeä kuulijaan. Soundit ovat kehittyneet aiemmasta, ja ”Mouthful” esittelee huomattavasti jykevämmältä kuulostavan yhtyeen. Erityisesti rummut murskaavat sisuskaluja tuon Thorin vasara. Tämänkaltainen raivotautinen koira on parasta viedä ulos kävelylle vain pienissä erissä. Pidemmällä lenkillä fanin voimat uupuvat ensimmäisen korttelin jälkeen.

7/10

Ville Krannila

1.Need For Spread
2.A Shitty Dealer
3.Permanent Horror
4.A Saviour
5.Lethal Laughter
6.March Of The Ducks
7.The Way
8.Eaten By Pigs
9.Decoration Of Doom

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here