South Park Festival Day 2 @Eteläpuisto, Tampere 9.6.2018

South Parkin toinen päivä tarjosi mikäli mahdollista, vielä vahvemman kattauksen kuin perjantain avaus.

Lauantai aloitettiin vahvalla kotimaisella, kun Beast In Black käynnisti päivän. Onneksi yleisökin oli jo hereillä ja väkeä oli paikalla melko aikaisesta aloituksesta huolimatta todella runsaasti.

Night Nurse jatkoi pippaloita omalla psychobilly-setillään, tuoden hieman erilaisuutta ja omaleimaisuutta festaripäivään.

Loistavan ”Queen Of Time” -albumin julkaisut Amorphis oli yksi päivän kiinnostavimmista esiintyjistä ja uuden levyn materiaali taipui hyvin myös livetilanteeseen.

Lost Societylla oli jälleen akut täynnä virtaa ja setti vedettiin läpi totutun hurjalla energialla. Viihdyttävää menoa ja nähtiinpä yleisöjoukossa myös komea ”wall of death”.

Tuttu Suomen kävijä Mustasch oli päälavalla hyvä ja bändin musiikki sopi lämpimään kesäpäivään kivasti, seurasi esitystä sitten eturivistä tai vaikkapa anniskelualueen puolelta oluttölkki kädessä.

S-Toolin keikka kakkoslavalla oli hetken vaakalaudalla yhtyeen basistin jouduttua äkillisesti turvautumaan sairaalahoitoon. Ammattimiehiä tämä ei kuitenkaan lannistanut ja keikka vedettiin läpi ilman bassoa. Hyvin homma luonnistui vain kitaroillakin.

Germaanijyrä Accept oli jälleen totuttu itsensä. Vahvat riffit jyräsivät ja iskivät kuuloelimiin sellaisella teholla, että ei paremmasta väliä. Yhtyeen vanhat klassikot sulautuvat livetilanteessa uudemman tuotannon kanssa saumattomaksi kokonaisuudeksi ja bändistä välittyy aito esiintymisen ilo sekä ylpeys omasta tekemisestä.

Mokoma päätti festivaalin pikkulavan osalta ja bändi on vakiinnuttanut paikkansa suomenkielisen metallimusiikin kärkijoukoissa.

Helloweenin ”Pumpkins United” -keikka tuli todistettua jo viime vuoden marraskuussa Helsingin Jäähallissa ja tuo kolmetuntinen spektaakkeli oli sovitettu nyt festariolosuhteisiin puolta lyhyempänä. Michael Kiske ja Andi Deris jakoivat päälauluvastuun, mutta oman vuoronsa vanhan Helloween-materiaalin parissa sai myös Kai Hansen. Illan setti oli odotetusti kova, joskin ajanpuutteen takia keikan avannut ”Halloween” oli pätkäisty normaalia lyhyemmäksi ja saman kohtalon koki myös setin loppupuolen ”Keeper Of The Seven Keys”. Toisaalta näin jäi enemmän aikaa muille kappaleille ja klassikoita tällä bändillä riittää. Vauhdikas ”I Want Out” päätti shown ja hymyilevä yleisö sai varmasti sitä mitä oli tullut hakemaanikin.

Metalliluolan kuvagalleria South Parkin lauantailta alla:

Beast In Black

Night Nurse

Amorphis

Lost Society

Mustasch

S-Tool

Accept

Mokoma

Helloween

Julkaisimme myös kuvagallerian, jossa esitellään festariyleisöä sekä artistien nimmarisessioita. Löydä itsesi, kaverisi tai naapurisi täältä!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Perinteisen raskaan rockin ja melodisen metallin ystävä. Livekeikkojen ja (vinyyli)levymusiikin suurkuluttaja. Musiikin ohella vapaa-aikaan kuuluvat viskiharrastus ja frisbeegolf. Kamera on mukana keikalla kuin keikalla.