Feral Burn – Cage Of Time EP (2016)

[three_fourth]Juureva hard rock-trio Feral Burn on perustettu Helsingissä lähes 10 vuotta sitten ja kiertänyt sen jälkeen ahkerasti ympäri Suomea, keikkaa on päästy heittämään ulkomaillakin jopa Kiinaa myöten. Tärkeimmiksi vaikuttajikseen yhtye mainitsee AC/DC:n, Motörheadin sekä Led Zeppelinin. Myös The Cult nostetaan esiin ja Ian Astburyn joukkioiden soundia onkin Feral Burnin ”Cage Of Time” EP:n keitoksesta selvästi havaittavissa. Myös 1990-luvun vaihteen vähälle huomiolle jääneet bändit kuten Badlands tulevat mieleen. Musiikkivideona julkaistussa nimikappaleessa Zeppelin-vivahteet ovat niin ikään kuultavissa.

Kyseessä on yhtyeen neljäs EP ja kokemus on hioutunut vahvaksi omaksi tyylitajuksi, mikä tekee kuuntelusta mielenkiintoisen kokemuksen. Kitaristi/vokalisti Mark Tuomela tekee perinteikkään laulusuorituksen, kitara ryskiii riittävällä rankkuudella ja sovitukset ovat hienosti mietittyjä. Soundit ovat pääasiallisesti hyvin balanssissa. Ainoa pieni kauneusvirhe tulee rummuista, jotka tuntuvat paukkuvan alun kappaleissa hiukan liian voimakkaasti pinnalla. Muuten mitään valittamista ei kokonaisuudessa ole ja erityisesti huuliharppuosuudet toivat väkisin hymyn huulille. ”Cage Of Timessa” Tuomela paiskaa vielä kehiin todella vakuuttavan kitarasoolon, joka tuntuu summaavan yhteen levyn positiivista yleisfiilistä.

Joskus Feral Burnin veivaamaa hard rockia tehtiin kasapäin ja ne tietyt genren lainalaisuudet ovat näistä sovituksistakin poimittavissa. Vuonna 2016 ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa kotimaasta ei tämän kaltaista materiaalia usein saa kuullakseen eikä varsinkaan näin hyvin toteutettuna. Bändin ehdoton vahvuus ovat erottuvat melodiat sekä hienosti toimiva yhteispeli, jonka myötä kolmikon soundi on perinteitä kunnioittava tuoden musiikin kuitenkin tämän päivän vaatimustasolle. Jokaisesta biisistä löytyy se vaadittu koukku ja vaikka yleisilme on selvästi kevyempi kuin mainitut AC/DC ja Motörhead ei se menoa haittaa. Vahva ehdokas vuoden parhaaksi EP:ksi on tässä.

4+/5

Ville Krannila


[/three_fourth] [one_fourth_last]

1.Ain’t Dead Yet
2.Beyond Forever
3.Cage Of Time
4.Memories[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here