External – Dysphoria EP (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

External on Parkanossa ja Tampereella asemapaikkaansa pitävä nelihenkinen thrash-lupaus. Metalliluolan käsittelyssä on nyt bändin toinen alkuvuodesta 2016 ilmestynyt demo. Todellisella DIY-meiningillä käsin kirjoitetun saatteen mukaan menestystä eri kilpailuissa on tullut. Kiertuekokemusta niin ikään riittää, mistä todisteeksi mukana on myös livetulkinta. Soundiaan yhtye kuvaa monipuoliseksi eri lähteistä kumpuavan melodisen ja groovaavan thrashin sekoitukseksi.

Kolmen kappaleen EP:n avausraita “Depressive Joy” on selkeästi paras näyte Externalin osaamisesta sisältäen paikoitellen tarttuvia kitaramelodioita ja progressiivista otetta. Mieleen tulevat monessa kohtaa 1980-luvun suuret teknisen thrashin nimet Flotsam And Jetsam sekä Forbidden. Kovin raskaita polkuja ei biisissä kuljeta, mikä tässä kohtaa antaa hyvin tilaa bändin sovitukselle. Vokaaleissa Aleksi Haukkaluoma tekee varmaa työtä paljolti edellä mainittujen klassikkoyhtyeiden tyyliin. Livenä Tampereella nauhoitettu ”Cradle Of The Battlefield” osoittaa puolestaan ainakin sen, että meininkiä miehistöllä riittää, vaikka sävellyksenä jäädäänkin selvästi aiemmista biiseistä.

Soundit EP:llä ovat kohtalaiset, toki bändi tarvitsisi lisää raskautta ja selkeyttä kunnon studio-olosuhteissa saadakseen sanomansa paremmin kuulijan korvan perukoille. Externalilla on vielä kulmia hiottavaksi, mutta demon avauskappaleen suuntaa jatkaen sekä jonkin verran paremmalla soundimaailmalla sekä sovituksia terävöittämällä yhtyeellä on hyvät mahdollisuudet nousta sille kuuluisalle seuraavalle portaalle.

2½/5

Ville Krannila

1.Depressive Joy
2.Dawn Of Extinction
3.Cradle Of The Battlefield (Live)

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here