Evil Drive haastattelu

Kuva: Jutun yhteydessä mainitun yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

edpromo2014

Metalliluola tavoitti 22.1.2016 debyyttialbuminsa julkaisseen Evil Driven ennen bändin levynjulkaisukeikkaa On The Rocksissa. Hyvätuulinen yhtye kertoi taustoja uudelle ”The Land Of The Dead” kiekolle ja valotti myös kokoonpanon lähitulevaisuuden suunnitelmia. Kysymyksiin vastasivat laulaja Viktoria Viren, basisti Marko Syrjälä, kitaristi Ville Wiren sekä rumpali Juha Beck.

Tervehdys! Onnittelut ensimmäisen levynne julkaisusta. Millaiset tuntemukset bändillä nyt päälimmäisenä?

Marko: Mikäs tässä, positiiviset fiilikset. Juuri tuli tieto, että uusi levy on Levykauppa X:n genrensä kolmanneksi myydyin lätty, joten se on ainakin jotenkin mennyt kaupaksi. Hyviä arvosteluja on tullut eri puolilta, eli ollaan odottavalla kannalla tässä myös.

Miltä näyttävät markkinat Evil Drivelle tällä hetkellä?

Marko: Aika hyvältä näyttää. On tehty todella paljon promootiota. Yhteensä noin 30–40 haastattelua eri puolille Eurooppaa, Jenkkejä ja aina Japaniin saakka. Arvioita levystä on tullut toista sataa. Pääosin positiivisia, muutama toki alta riman, mutta syytetään näistä arvostelijaa heheh.

Levyn julkkarikeikka alkaa hetken kuluttua. Mitä on odotettavissa illalta?

Ville: Täysi räjähdys! Keikka alkaa jo klo 21 eli toivotaan että porukkaa riittää ja jengi tykkää. Vaikka naapurissa Nosturissa soittaakin Swallow the Sun, uskon ja luotan että fanit tulevat paikalle.

Marko: Meillä on mielestämme kuitenkin sosiaalinen media hyvin hallussa, sitä seurataan tarkasti ja sen mukaan sieltä on reilusti yli sata ihmistä tulossa, joten luotetaan siihen.

Evil Drive live 2015

Mistä settinne tulee koostumaan?

Ville: Uudelta levyltä vedetään tietenkin kattava valikoima biisejä. Ja lisäksi osoitetaan kunnioitusta kuolleelle mestari-Lemmylle. Viktorian ääni sopii hyvin Motörheadin biiseihin ja erityisesti ”Killed By Deathiin” joten se on luvassa.

Uuden levyn teossa vierähti pitkä aika. Kerrotteko millainen produktio ”The Land Of The Deadin” tekeminen oli?

Ville: Teimme näitä biisejä koko viime vuosi, itse studiossa vietetty aika ei ollut kovin pitkä, koska kappaleet oli hiottu sitä ennen valmiiksi. Bändi muokkautui vielä levytysten aikana paljon, mutta nyt on selkeästi löydetty se oma linja. Kun pian alamme työstää seuraavaa levyä, niin prosessi on aiempaa helpompi. Seuraavan levyn biisit ovat itseasiassa jo demovaiheessa.

Marko: Tämä oli siinä mielessä haastava levy tehdä, koska se tehtiin täysin valmiiksi ennen kuin meillä oli koko levydiiliä. Lähdettiin sen jälkeen tarjoamaan sitä eri puolille.

Teiltä ilmestyi kolme videota ennen levyn julkaisua. Millainen merkitys videoilla oli albumin promotoimisessa?

Marko: Niiden merkitys oli ja on iso ja tässä on samalla taas kysymys sosiaalisen median hyödyntämisestä ja asioiden järkevästä rakentamisesta pala kerrallaan.

Ville: Tätä hommaa on kuitenkin tullut tehtyä 15 vuotta ja siinä ajassa oppii miten asioita kannattaa tehdä ja miten ei. Nykyään ihmiset seuraavat eniten YouTubea. On paljon fiksumpaa tehdä kunnon video kuin laittaa kolme tonnia johonkin EP:hen. Video saa näkyvyyttä ja antaa paremmin suuntaa eteenpäin.

Marko: Tähän liittyy hauska tarina 1980-luvun lopusta, kun kotimaassa vaikutti hard rock-yhtye nimeltä Iron Cross. Tuolloin tie oli yhtyeelle kivinen eikä hard rockia Suomessa juurikaan arvostettu. Bändi laittoi sitten kaikki rahansa ja taisivat ottaa vielä pankkilainankin tehdäkseen kaksi promovideota. Saivat näiden videoiden avulla EMI-levymerkiltä sopimuksen, johon ei muuten olisi ollut mitään mahdollisuuksia.

evildrive

Menikö videoiden purkittamiseen teidän tapauksessa kauan aikaa?

Ville: Ei kovinkaan paljoa. Muutama päivä niihin yhteensä meni.

Viktoria: Kaikki bändin lyriikat tulivat minulta ja niistä kaivettiin sitten ideat myös noihin videoihin. Videoiden ja lyriikoiden kokonaiskuva muodostui mieleni synkistä syövereistä. Rakensimme noiden ideoiden pohjalta lavasteet bändin kanssa pari päivää ennen kuvauksia. Se oli mukava projekti ja kokemus.

Ville: Tehtiin Varustelakan kanssa yhteistyösopimus, mikä auttoi paljon. Saatiin sieltä rekvisiittaa, vaatteita videoihin ja myös keikoille.

Marko: Ne videot erottuvat kyllä massasta, ovat hyvin suunniteltuja ja tehtyjä. Ohjaajana oli Tino Vanhala, joka on todella lahjakas nuori kaveri. Nykyään parikymppinen jamppa, joka teki ensimmäisen videonsa alle 18-vuotiaana.

Evil Drivea kuulee usein verrattavan Arch Enemyyn, vaikka soundissanne on perinteisempiä sävyjä?

Viktoria: Ymmärrän Arch Enemy-vertailut, ja ne johtuvat äänestäni. Normaalisti kun nainen laulaa hevibändissä, se yksinkertaisesti kuulostaa liian nätiltä. Mutta itse haluan välittää kunnolla energiaa ja voimaa laulussani studiossa sekä lavalla.

Mistä äänesi lähtee, harjoitteletko paljon laulua?

Viktoria: Totta kai ja lauloin ensimmäisen keikkani melodista death metallia soittavassa yhtyeessä kun olin 14-vuotias, joten kokemustakin on kertynyt paljon.

Levyltä löytyy myös puhdasta laulua kappaleessa ”No Way In The Lie.” Onko tällaista lupa odottaa tulevaisuudessa lisää?

Viktoria: Ehkä jonkin verran kyllä..

Ville: Pienissä erissä varmasti, mutta keskitytään pääasiassa rajumpaan ulosantiin kuitenkin.

Marko: On kyllä otettu palaute vastaan ja luettu arvosteluja. Varmasti tehdään myös enemmän kokeiluja tuolla saralla tulevaisuudessa.

viktoria-kannossa-koko-porukka

Mitä on tulevan kiertueen osalta odotettavissa?

Marko: Teimme itseasiassa juuri pari viikkoa sitten uuden diilin ohjelmatoimiston kanssa. Sivullamme virallisesti näkyvien keikkojen lisäksi on sovittu Suomen lisäkeikoista. Nämä julkistetaan helmikuun alussa ja maaliskuun alussa on luvassa isompia juttuja.

Ville: Tullaan nousemaan uudelle portaalle sen myötä. Virityksiä on myös Eurooppaan ja kiinnostusta riittää. Katsotaan mitä tapahtuu.

Marko: On mahdollista, että lähdetään kiertämään suuremman yhtyeen lämppärinä.

Juha: Yksi tarjous oli jo pöydällä Euroopasta, mutta ei tartuttu siihen. Ei ollut tarpeeksi hyvä. Siinä oli erinäisiä juttuja, jotka vaikuttivat siihen, ettei hommaa kannattanut viedä pidemmälle.

12547555_1227794087234838_1290940212_n

Missä näette Evil Driven viiden vuoden kuluttua? Ovatko tavoitteet korkealla?

Ville: Totta kai tavoitteita on ja pitääkin olla. Sehän on tyhmää, jos haluaa vain pitää itsensä soittamassa jatkuvasti jossain pizzeriassa. Itse ainakin olen vetänyt niin monta vuotta näitä hommia, että ”artisti maksaa”-duunit saa jo riittää. Ne on taputeltu. Tähtäin on suuremmissa kuvioissa.

Marko: Faktahan on, ettei nykyään levymyynnistä kannata enää odottaa mitään huimia pikavoittoja. Kyllä se mahdollinen raha käytännössä ansaitaan hyvällä mediamarkkinoinnilla, merchandisella ja hyvillä keikoilla.

Ville: Ja tietenkin hyvällä soitolla. Sitä ei saa unohtaa.

Kiitoksia haastattelusta. Viimeiset sanat Metalliluolan lukijoille?

Viktoria: Kuunnelkaa Evil Drivea ja olkaa onnellisia.

Ville: Kuunnelkaa heviä ja pysykää terveinä.

Juha: Ei ole parempaa metallia kuin heavy metalli.

Marko: Nähdään kesän mittaan.

Haastattelu: Ville Krannila
Kuvat: Yhtyeen promokuvat & Jussi Krannila

www.evildrive.net
https://www.facebook.com/evildriveofficial

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here