Twisted Sister jäähyväiskiertueellaan Poriin!

 

twistedsister2016

Kasarihevin kuninkaallisiin kuuluva amerikkalainen Twisted Sister jättää jäähyväiset 40 vuotta sitten käynnistyneen hevimarssinsa päätteeksi. Porispere-festivaalilla on viimeinen mahdollisuus nähdä solisti Dee Snider ja kumppanit livenä Suomen kamaralla. Hurjapäisellä jäähyväiskiertueellaan Forty & Fuck It – Farewell 1976–2016 yhtye esittää kaikki klassikkobiisinsä We’re Not Gonna Take Itistä I Wanna Rockiin ja Under the Bladeen.

Kirjurinluotoon karauttaa ensi kertaa myös kotimaisen metallin lippulaiva Children Of Bodom. Kitaristi-laulaja Alexi Laihon johtama takuuvarman tiukka yhtye julkaisi viime vuonna yhdeksännen studioalbuminsa I Worship Chaos. Tätä vierailua on odotettu pitkään.

Kuudetta kertaa vietettävään Porispere-viikonloppuun mahtuu maan kovimpia kotimaisia genrestä kuin genrestä. Perjantaina hurmaa juuri neljä Emma-ehdokkuutta kaapannut poptähti Sanni, jonka viimevuotinen LELU-albumi ja sen sisältämä hitti 2080-luvulla ovat myyneet platinaa. Sannilta on luvassa uutta musiikkia jo tässä kuussa. Perjantaina lavalla nähdään myös paluun tekevä satakuntalaishirmu Maj Karma, energinen metallijyrä Stam1na, hard rock -hurmoksen saatteleva Reckless Love ja huippubileet keikka toisensa jälkeen järjestävä Roope Salminen & Koirat. Porisperen perinteisen kulttinimikiintiön täyttää vuonna 1981 perustettu yhdysvaltalainen heavy metal -yhtye Metal Church.

Lauantain akteista mainittakoon koko kansan ikinuori Kaija Koo, paluuta tekevä hip hop -ylpeys Don Johnson Big Band ja metalliväen suosikit Mokoma ja Moonsorrow. Ärhäkästä punk-osastosta vastaa vanha kunnon Klamydia, kun taas popväen makunystyröitä hellii tyylikkäästi Samae Koskinen & Korvalääke.

Cheekin ja Antti Tuiskun tähdittämää sunnuntain superpäivää täydentää urbaani poppari Aurora, jonka nousujohteisesta urasta kertovat hänen kolme tuoretta Emma-ehdokkuuttaan. Sunnuntain lipunmyynti on ollut ennennäkemättömän hyvää: lipuista on kaupattu yli 50 prosenttia puoli vuotta ennen h-hetkeä. Järjestäjät muistuttavat, että päivä tulee myymään loppuun, joten oma lippu kannattaa hankkia ajoissa.

”Strategiamme Porisperen maltilliseen kasvattamiseen vuosi kerrallaan on ollut onnistunutta ja näimme nyt tilaisuuden ottaa jälleen seuraava askel eteenpäin. Tämän vuoden ohjelmiston kohdalla budjettia on nostettu reilusti ja kävijämäärissä tavoittelemme selkeätä kasvua. Luottavaisin mielin tässä lähdetään kohti kesää!” kommentoi promoottori Harri Vilkuna.
Nämä herkkupalat tietoonne tässä vaiheessa. Porisperen ohjelma täydentyy vielä kevään aikana.

Porispere 2016 Porin Kirjurinluodossa 5.-7. elokuuta.
www.porispere.fi
www.lippu.fi/porispere

Porisperen tähän mennessä julkistamat artistit:
PE 5.8.
Twisted Sister (USA)
Sanni
Stam1na
Diablo
Roope Salminen & Koirat
Maj Karma
Metal Church (USA)
Reckless Love
LA 6.8.
Children Of Bodom
Kaija Koo
Mokoma
Klamydia
Moonsorrow
Samae Koskinen & Korvalääke
Don Johnson Big Band
Eartheria
SU 7.8.
Cheek
Antti Tuisku
Aurora

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here