Droth – Alien Eyes EP (2016)

[three_fourth]Nettiprojektina alkunsa saanut Droth on kolmen soittajan ja yhtä monen vuoden kokemuksen omaava yhdistelmä. ”Alien Eyes” -EP:n levytykset on hoidettu omakustanteisesti ja jokainen soittaja on äänittänyt osionsa kotistudioissaan. Tämän jälkeen raakaraidat on toimitettu miksattavaksi ja masteroitavaksi. Joskus tällainen leikkaa/liimaa toimintatapa voi kuulostaa hyvin keinotekoiselta, mutta Droth on onnistunut sovittamaan eri osuudet yhteen varsin soljuvasti ja bändi kuulostaa musiikissaan yhtenäiseltä.

Kolme kappaletta on EP:llä tarjolla ja tyylilajina moderni metalli tiukoilla riffeillä sekä vahvalla progressiivisella otteella höystettynä. Soundit ovat yhtyeellä kohdallaan ja erityisesti kitarat repivät tiukkoja riffejä selkeän metallisella jytinällä. Avauksena toimiva nimibiisi iskee kehiin tästä valikoimasta ne tehokkaimmat säväykset. Muut biisit jäävät sen varjoon, joskin tyylilajissaan aivan kelvollisella tasolla liikutaan.

Laulajia kuullaan niin ikään peräti kolmin kappalein. Puhtaat vokaalit toimivat bändille selvästi paremmin kuin ärjynnät, joten soundia ja sovitusmaailmaa kannattaa jatkossa viedä lähemmäksi esikuvaa Dream Theateria ja pois melodisesta death metallista, jota tuntuu nykyään pursuavan ovista ja ikkunoista. Livekeikat eivät jatkossa yhtyeen mukaan ole poissuljettuja, joten onko Drothilla rahkeita viedä konseptiaan vielä ulos studioista ja lavoille fanien ihasteltavaksi, vain aika näyttää. Lahjakkuutta ainakin porukasta löytyy.

3/5

Ville Krannila


[/three_fourth] [one_fourth_last]

droth

1.Alien Eyes
2.Shattered
3.Evil In Me[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here