Black Haund – Black Haund EP (2015)

MAINOS:[three_fourth]
Porilainen Black Haund on julkaissut neljä kappaletta sisältävän debyytti-EP:nsä. Tyylilajina yhtyeellä on perinteinen ja vanhakantainen heavy metal höystettynä lievin progressiivisin vaikuttein.

Bändin perinteinen hevi ammentaa voimavarojaan mielenkiintoisesti jopa 1980-luvun alun NWOBHM-tyylistä. Tätä myötä Diamond Head-tyyliseen fiilistelyyn olisi nautittavat ainekset kasassa, mutta ulosanti on porilaisilla vielä melko hiomattomassa muotissa. Kappaleet poukkoilevat edestakaisin tarjoten satunnaisesti tarttuviakin melodioita kokonaisuuden jäädessä kuitenkin jonkin verran sekavaksi. Lisäksi tuotanto on suttuinen, mikä on ehkä esikuvien mukaista, mutta tässä kohtaa ei nosta biisejä esiin niiden tarvitsemalla tavalla.

Laulaja Riku hallitsee brittiläisten esikuvien maanläheisen tulkinnan, ja jopa Cronosmaista otetta kuullaan paikoitellen. Nämä matalammat kohdat kulkevat selvästi paremmin kuin korkeat, joissa on havaittavissa kireyttä. Muutkin soittajat hoitavat tonttinsa ammattimaisesti ja kaikki instrumentit pääsevät hyvin esiin. Vielä kun sävellysosasto ja tuotanto laitetaan kohdalleen, voidaankin puhua eri tason yhtyeestä. Tällä näytöllä särmiä on porilaisilla vielä hiottavana ennen kuin voidaan puhua todellisesta jalokivestä.

2+ /5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

BlackHaund

1.Fire From The Sky
2.We Are Forever
3.Land Of The Shadows
4.Emptiness Is Imminent[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.