Eartheria – Awaken The Sun EP (2018)

Eartheria on porilainen, vuonna 2014 perustettu yhtye ja ”Awaken The Sun” on yhtyeen toinen julkaisu. Omakustannepohjalta toimiva, modernia death metalia soittava, nelikko julkaisi debyyttijulkaisunsa ”Throes Of Time”-ep:n vuonna 2015.

Uusi julkaisu sisältää viisi biisiä ja kellottaa reilun puolituntisen tanakkaa sekä hyvin riffivetoista dödistä progressiivisin elementein maustettuna. EP lyötiin purkkiin porilaisessa Entropy Studiossa ja biisit ovatkin saaneet ympärilleen varsin hienonkuuloisen äänimaailman.

Levy käynnistyy ”A Wake (in the Sun)”/”Brought Before the Emperor”-kaksikolla ja heti käy selväksi, että herrat osaavat kyllä soittaa. Kuitenkaan aivan täysin ei vielä päästä lentoon, mutta sitten alkaa tapahtua. Seuraavien kolmen biisin ajan kuulija voikin ottaa huoletta turpaan ”Myriad”/”Escapist”/”Nihil”-kombon kellottamat parikymmentä minuuttia ja nauttia laadukkaasta musiikista. Biisit ovat raskaita ja kitarariffit komean musertavia, päälle kun lyödään vielä Juha-Pekka Leinon hieman Martin van Drunenille kuulostava ilmaisu, niin vakuuttavaa menoahan tämä on!

”Awaken The Sun” ei ole aivan helpoin julkaisu ja tarvitsee useampia kuuntelukertoja avautuakseen. Levyä kun jaksaa pyöritellä soittimessa, alkavat haastavammatkin osiot saamaan lihaa luidensa ympärille ja lopputulos on ilman muuta hyvä.

3/5

Miika Manninen

1. A Wake (In The Sun)
2. Brought Before The Emperor
3. Myriad
4. Escapist
5. Nihil

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here