Notio – Alive Again (demo 2017)

MAINOS:

Notio on tammikuussa 2015 perustettu herrojen Albert Olli (sävellykset, rummut, basso, kitara, laulu, lyriikat, sovitukset) ja Pasi Löfgrén (äänitys, miksaus, masterointi, piano, kitara, sovitukset) kahden miehen projektiyhtye, joka vaikuttaa Espoo-Heinola-akselilla. Bändi on aiemmin julkaissut yhden viiden biisin EP:n nimeltään The Real Reason, joka ilmestyi 11.1.2016. Julkaisun mukana tulleen saatekirjeen mukaan bändi mainitsee vaikuttajikseen mm. Devin Townsendin, System of a Downin, Serj Tankianin, Mastodonin ja Toolin.  Muutaman kuuntelukerran jälkeen voin todeta, että herrat osuivat saatekirjeessään varsin oikeaan, sillä nämä vaikutteet olivat jokainen hieman enemmän tai vähemmän havaittavissa duon musiikista.

Julkaisu pärähtää käyntiin Mastodon meets Tool-henkisellä Alive againilla, joka on varsin pätevä avaus. Toisena kuultava The Other way blast-biitteineen jatkaa varsin tiukkaa linjaa. Tästä biisistä selkeimmät mieleyhtymäni veivät SoaD:in suuntaa, tosin laulumelodioissa ei löytynyt samanlaista tarttumapintaa. Viimeisenä kuultava, periaatteessa kokonaan akustinen, The Secrets of this life oli mielestäni julkaisun paras biisi, kipaleen tunnelman viedessä ainakin tämän kuuntelijan Herra Tankianin tuotannon suuntaan.

Notion Alive again on varsin hyvä paketti. Herrat osaavat soittaa, tehdä biisejä ja sounditkin ovat omakustanteeksi varsin kohdillaan. Jos jotain valittamisen aihetta on haettava, niin vaikutteet kuuluvat mielestäni ehkä hieman liikaa. En itse valitettavasti löytänyt biisien takaa bändin omaa “ääntä”. Ei kuitenkaan ollenkaan hassumpaa näinkään.

3/5

Ilkka Järvenpää

  1. Alive again
  2. The Other way
  3. The Secrets of this life

Notio facebookissa: www.facebook.com/notioproject
Notio soundcloudissa: https://soundcloud.com/notio-677338406

 

+ artikkelit

Vankasti kasarihevin, AOR:n ja ns. classic rockin suuntaan kumartava oululainen vanhempi herrasmies. Elämä pyörii pitkälti perheen, musahommien, siviilityön ja kuntoilun ympärillä. Harrastuksiin kuuluu elokuvat, englannin valioliiga, lukeminen, sekä hyvä ruoka ja juoma.