Velvet Six – Demons Los Divas (2015)

MAINOS:[three_fourth]Uransa toisella pitkäsoitolla pohjanmaalainen Velvet Six esittelee uudistuneen miehistön ja soundimaailmakin on kokenut selkeitä muutoksia. Edellisestä levystä on vierähtänyt jo neljä vuotta, jotka kuuluvat ulosannissa paitsi lisääntyneenä varmuutena sovituksissa, myös parempana tuotantona ja tiukempana yhteen soittona. Levyn läpi kulkeva teema kertoo sisäisistä demoneista ja diivoista, ja musiikki tuntuu hiukan hypnoottisellakin otteella hyvin tukevan näitä tarinoita.

Koskettimet ovat levyllä entistä vahvemmassa roolissa ja Miro Kronqvist soittaakin hyvällä maulla ja taidolla biisejä mainiosti tukien. Musiikissa on sen omimman goottipohjan lisäksi poimittavissa progressiivisia ja perinteisen hard rockin sävyjä, jotka ovat paljolti monipuolisten kosketinsovitusten ansiota. Myös soundien puolesta ”Demons Lost Divas” on tuotettu hyvin sisään. Olle Walleniuksen paikoitellen varsin mainio laulu on mukavasti pinnassa.

Itse biisien osalta pääpaino on melodisuudella, jossa Velvet Six osoittaa omaavansa keskitasoa parempaa kykyä, jos nyt mitään HIM-yhtyeen kaltaista miljoonahittiä ei levyltä olekaan löydettävissä. Tasaisesta kappalemateriaalista esille voidaan nostaa ”Back To Back,” jossa yhtye on omimmillaan herkällä ja melodisella otteella. Myös levyn tasokkaan alkupuoliskon menevämmässä nimibiisissä on tarttuva meininki ja avauskappaleessa ”Twist”  hieno hard rock-tunnelma.

Aivan ei kuitenkaan kiri Velvet Sixillä riitä maaliviivalle. Loppua kohden on havaittavissa lievää puutumista ja biisimateriaalin löystymistä sinne tavanomaisen ja keskinkertaisen asteikolle. Suunta on kuitenkin oikea, joten bändille vain lisää bensaa koneeseen ja seuraavalla albumilla otettaneen jälleen askeleita eteenpäin.

8 / 10

Ville Krannila

Velvet_Six_promopic2

[/three_fourth] [one_fourth_last]

420897

1.Twist
2.Demons Los Divas
3.Something Evil
4.Back To Back
5.Light Keeper
6.Loves Like
7.Underneath
8.The Family
9.Blood Rain
10.I Saw[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.