Barathrum haastattelu

MAINOS:bara

Suomalainen black metal orkesteri Barathrum tunnetaan hyvässä sekä pahassa. Yhtye on pysynyt aktiivisena perustamisestaan lähtien. Vaikka miehistöä on heitetty kannelta ylitse niin Demonos Sovan johtama paholaisen armeija porskuttaa eteenpäin.

1. Tervehdys Demonos Sova! Barathtrum on ollut koko uransa aikana suhteellisen aktiivinen livebändi. Miltä viimeaikaiset keikat ovat maistuneet ja minkälaista palautetta  olette saaneet? 

Barathrum on soittanut keikkoja joka vuosi alusta asti eli 25 vuotta. Ei siis olla oltu totaalisesti telakalla ollenkaan koko aikana.Palaute vaihtelee, mutta kyllähän me live-bändi ollaan.

2. Olet saanut varmasti kyllästymiseen asti vastailla siihen, että tuleeko Barathrumilta uutta materiaalia. Mikä on tilanne tällä hetkellä ja saavatko fanit vielä nauttia uudesta Barathrumin musiikista vai jääkö toiminta vain live-esiintymisiin?

Just ollaan tekemässä ja treenaamassa uutta matskua, eli eiköhän sitä taas jossain vaiheessa julkaistakin. Ja keikkoja näyttää tulevan tasaista tahtia koko ajan lisää.

3. Jatkaako Barathtrum tulevalla albumilla samaa musiikillista linjausta vai tuleeko muutoksia?

Uuden materiaalin meininki on kyllä ihan tunnistettavaa Barathrum matskua, eli mitään kummosia tyylinmuutoksia ei ole luvassa, vaikka joku niin haluaisikin.

4. Esiinnyit suomalaisessa black metal dokumentissa Loputon Gehennan Liekki, joka on saanut varsin ristiriitaista palautetta. Antaako dokumentti mielestäsi oikeaa kuvaa suomen black metallista?

Onhan se aika pseudodokkari, eikä se kyllä mitään kokonaiskuvaa anna. Ihan viihteellinen rainahan se on…

barathrum1

5. Timo Rautiainen & Niskalaukaus teki oman versionsa kappaleestanne ”Last Day In Heaven”. Miten Timo Rautiainen lähestyi sinua asiasta ja mikä on rehellinen mielipiteesi heidän versiostaan näin 15 vuotta julkaisun jälkeen?

Timo Rautiainen lähestyi minua asiasta sen jälkeen kun olivat jo raiskauksen tehneet.  Lupaahan ne ei tarvineet ku oltiin samalla tuotantoyhtiöllä…

6. Mikä on mielestäsi Barathrumin paras albumi ja miksi?

Kaikissa on omat hyvät juttunsa, enkä oikein itse osaa laitella mitään paremmuusjärjestystä. Viimeaikoina olen kovasti kuunnellut Warmetallia ja Okkultia. Suosikit vaihtelee kokoajan.

7. Mitkä yhtyeet vaikuttivat eniten Barathrumin syntyyn?

Venom ja omat vanhat bändiviritelmät varmaankin.

8. Barathumissa on esiintynyt melkoinen määrä jäseniä. Onko osa ollut tarkoituksella ns. sessiojäseniä vai onko kysymyksessä yksinkertaisesti se, että sinun ja soittajien vakaumus Barathrumia ja black metallia kohtaa ovat eri tasolla?

Ne nyt vaan on vaihtuneet;  osa on mennyt omia menojaan, osa tullu välillä takas ja osa on vaan saanu kenkää. Toiset ovat olleen tosiaankin ihan sessiopohjalta soittelemassa.

9. Nykyisin monet keskittyvät kritisoimaan kaupallisesti menestyneitä black metal yhtyeitä. Alkujaan monien yhtyeiden tarkoitus oli järjestelmällinen sota uskontoja vastaan. Miten tämä mielestäsi voi onnistua, jos black metal pysyy underground liikkeenä

Itse teen Black Metallia aivan itsekkäistä syistäni, enkä kauheasti välitä kuinka paljon julkaisut ovat myyneet. Black Metal  ei ole mikään mainstream-juttu ja piste.

10. Mitä Black metal merkitsee itsellesi? Ovatko ajatukset vuosien saatossa muuttuneet ja millä tavalla?

Black Metal Über Alles! Olen kuunnellut Black Metallia 80-luvulta asti, enkä ole hylkäämässä elämäntapaani.

11. Mitkä olivat vuoden 2014 parhaimmat musiikkijulkaisut?

No ainakin Barathrum: Warmetal-LP on merkittävä julkaisu vuonna 2014. Eihän tuon julkaisuun mennytkään ku 18 vuotta nauhoituksista.

12. Metalliluola kiittää haastattelusta. Onko jotain mitä haluat sanoa lukijoille?

Sanctissime Colere Satanas!

Haastattelu: Juha Karvonen 04/2015

barathrum

 

 

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-