The Physicists – My Love Is Dead (2015)

[three_fourth]Helsinkiläinen industrial metal-pumppu The Physicists on ollut kasassa vuodesta 2006 lähtien. Yhtyeessä on sinä aikana ehtinyt vaikuttaa viisi eri kitaristia ja kolme rumpalia. Yhtyeen laulaja, MC Omega Zero, kuvaileekin bändiä artistikommuuniksi, jossa väki vaihtuu tiuhaan eikä lyhyitäkään vierailuja muistella pahalla. Kenties juuri tästä syystä “My Love Is Dead” on vasta yhtyeen toinen täyspitkä lähes kymmenen vuoden urasta huolimatta. Tätäkin lättyä porukka väänsi neljä vuotta, aika jonka perusteella odottaa joko viimeisen päälle hiottua timanttia, tai joka suuntaan rönsyilevää kaaosta. Valitettavasti albumi tuntuu luisuvan kohti jälkimmäistä kategoriaa.

“My Love Is Deadin” kymmenen kappaletta ja kolme bonusraidoiksi upotettua remixiä tarjoilevat elementtejä teknobiiteistä karjuntaan ja raskaista riffeistä haitarimusiikkiin, usein jopa näitä kaikkia yhdessä paketissa. Efektien paljouteen hukkumaisillaan oleva albumi onkin melko kaoottinen kuunteluelämys. Tyylillisesti “My Love Is Dead” tuo mieleen Marilyn Mansonin ja Kornin tuotannon monotonisine laulumelodioineen, mutta levyllä on kuultavissa vaikutteita myös Pain-tyyppisestä raskaamman metallin ja teknon yhdistelystä.

Sekavasta yleisilmeestään huolimatta albumilta erottuu edukseen muutama potentiaalillaan mielenkiintoa herättävä kappale. Allekirjoittaneen korvaa miellyttivät erityisesti levyn kakkosraita “Travel Song,” sekä sitä seuraava atomiajan leirinuotiolaulu “Wayne Newton Hullaballoo,” jonka tarttuvan hilpeä kertosäe syöpyy tajuntaan, ja myös pysyy siellä. Ikävän lyhyeen mittaan nipistetty “Underworld” edustaa myös levyn hittitarjokkaita.

Omaperäisyyttä ja yritystä The Physicistsiltä ei puutu, mutta sortuminen yliyrittämiseen lienee koitunut bändin kohtaloksi. Useimmat “My Love Is Deadin” kappaleista sisältävät toimivia palasia ja elementtejä, jotka kuitenkin katoavat kaiken muun kakofonian sekaan. Lupaaviakin virityksiä levyltä tosin löytyy, ja albumi kokonaisuutena avautuu muutaman keskittyneen kuuntelun jälkeen hieman enemmän. Mahdollisuus bändille siis kannattaa ehdottomasti antaa jos industrial vähänkään maistuu.

7/10

Alissa Juote

[/three_fourth] [one_fourth_last]

thephysicists

1. Sundae
2. Travel Song
3. Wayne Newton Hullaballoo
4. Alcohol
5. Girls Of H & M
6. Being Normal
7. Babylon
8. Underworld
9. White Whine
10. Fucked
+ bonus tracks:
11. Sundae X-M-P MIX
12. Babylon X-M-P MIX
13. Fucked-Educational MIX[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.