Ten – The Dragon And Saint George EP (2015)

MAINOS:

[three_fourth]Brittiläinen Ten on jatkanut omalla kelttivaikutteiden ja AOR-soundin sulavasti yhdistävällä musiikillisella matkalla jo lähes 20 vuoden ajan. Jäsenet ovat matkan varrella vaihtuneet useampaan kertaan, ainoastaan laulaja ja biisinkirjoittaja Gary Hughes on säilynyt kelkassa mukana alusta lähtien. Bändi on julkaissut vuoden sisällä kaksi täyspitkää albumia, Metalliluolassa aiemmin arvioitu “Albion” sekä “Isla De Muerta” ja nyt näiden jatkoksi vielä EP:n ”The Dragon And Saint George,” jolla kuullaan kolme aiemmin täysin julkaisematonta kappaletta. Kyseessä on aliarvostettu yhtye, joten uusi levy otetaan aina mielenkiinnolla kuunteluun, vaikka hurja julkaisutahti jo väkisin hirvittää.

EP:n avaava jo ”Isla De Muertalta” tuttu nimikappale on melodista ja vahvaa Teniä, kosketinten ja kitaroiden pitäessä jatkuvaa vuoropuhelua Gary Hughesin pehmeän äänen saattelemana. Seuraavaksi kuultava ennen julkaisematon ”Musketeers: Soldiers Of The King” pistää vielä paremmaksi, ollen varustettu todella tarttuvilla melodioilla sekä harmonioilla. Sen jälkeen tahti hieman tasaantuu, joskin edellisvuoden ”Albionin” nimikappale vakuuttaa edelleen. Niin ikään ”Isla De Muertan” Euroopan julkaisulta löytynyt bonuskappale ”We Can Be As One” päättää balladitunnelmissa EP:n ja on omassa sarjassaan jälleen mainio suoritus. Joskus liian juustoisiakin slovareita säveltänyt ja niiden kohdalle ylilyönteihin sortunut Hughes pitää tässä kohdin kynänsä kurissa, ja biisi toimii hyvin.

Tuotanto on pääasiallisesti onnistunut ja koskettimet soivat erityisen nautittavasti viemättä kuitenkaan liikaa tilaa soundimaailmasta. Sen sijaan pientä miinusta on annettava satunnaisesti liian prosessimaisesti ja oudosti soivista rummuista, jotka vetävät huomiota pois muuten sinänsä laadukkaasta musiikista. On mukavaa kuulla Ten sekä Gary Hughes jälleen vauhdissa muutaman vaikean ja hiljaisen vuoden jälkeen, ja vaikka varsinaisesta mestariteoksesta ei olekaan kyse, voi tätä EP:tä varauksetta suositella yhtyeen ja melodisen hard rockin ystäville.

3+ / 5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

Ten_The-Dragon-And-Saint-George

1.The Dragon And Saint George
2.Musketeers: Soldiers Of The King
3.Is There Anyone With Sense
4.The Prodigal Saviour
5.Albion Born
6.We Can Be As One[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.