Surman Suu – Täyttäkää Hautani EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Oululainen Surman Suu on parin vuoden työmaan jälkeen saanut ulos ensimmäisen EP:nsä ”Täyttäkää Hautani”. Yhtyeen mukaan luvassa on perinteistä, keski- ja hidastempoista death metallia. Tumma sora täyttää haudan, jossa murskan ropinan arkkuun voi aistia jokaisesta tylsän lapioniskun säestämästä nuotista. Soittimet on rumpuja lukuun ottamatta nauhoitettu muusikoiden kotistudioilla.

Parasta EP:llä ovat ehdottomasti Leevi Kämäräisen vakuuttavan synkät murinat, vokaalit on myös tuotettu parhaiten koko yhtälöstä. Bändi väläyttää musiikillista osaamistaan erityisesti avauskaksikossa ”Pohja” sekä ”Kuolemantuomio”, joissa kuullaan asianmukaisesti genren legendoille kunniaa tekeviä tarttuvia riffittelyjä sekä osuvaa rytmitajua.

EP kuulostaa demolle, niin hyvässä kuin pahassa. Se vie kuulijan jonnekin 1980-luvun lopun kasettiaikakaudelle, jossa death metal oli vain ja ainoastaan mustavalkoista musiikkia. Soundissa on hetkellisesti oma sorainen kalman viehätyksensä. Vuonna 2018 tuo viehätys valitettavasti karisee nopeasti, ja kitaroiden arkun sisältä soiva sonaatti ei jaksa usean metrin sepelin alta kannatella yhtyettä. Treenikämpällä taltioidun rumpuosaston äänimaailma ei täytä standardeja millään tasolla. Varsinkin virveli ja symbaalit särkevät korvaa ajoittain pahasti.

EP jättää pohtimaan mihin Surman Suu yltäisi esimerkiksi Asphyxin nykysoundeilla? Toisin kuin vielä 20 vuotta sitten, hyvä tuotanto ei välttämättä näy orgaanisen lopputuloksen tinkimisessä. Bändillä on siis mahdollisuus lunastaa lupauksia tulevaisuudessa, mutta siihen tarvitaan ehdottomasti kunnollinen studio ja kitaroihin reilusti lisää volyymia.

2½/5

Ville Krannila

1.Pohja
2.Kuolemantuomio
3.Upseeri
4.Täyttäkää hautani

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän