Surman Suu – Kunnallisteurastamo EP (2019)

Oululainen Surman Suu jatkaa toisella EP:llään ”Kunnallisteurastamo” debyyttinsä “Täyttäkää Hautani” (2018) linjaa suomenkielisellä rosoisella kuolometallilla. Yhtye on jälleen tuottanut levyn itse, mutta korostaa päässeensä nyt soundimaailman osalta selvästi parempaan lopputulokseen.

”Täyttäkää Hautani” edusti lokaiselta tuotannoltaan jonkinlaista ehdottomuutta, eikä bändin tylpästä materiaalista ollut valonpilkahduksia jaettavaksi. ”Kunnallisteurastamo” avaa selvästi yhtyeen musiikillista ilmaisua tuomalla riffit selkeämmin esiin. Tuotantopuolelle on selvästi panostettu ja biiseissä on aivan eri tavalla kerroksia.

Neljä kappaletta ja 12 minuutin annos on juuri se sopiva määrä, jolla intensiteettitaso saadaan vielä säilymään tiiviinä ja uusi EP pitää yhtyeen käyrän nousjohteisena. Edelleen soundissa on epätarkkuutta, jota mahdollista täyspitkää varten kannattaa paremman studion puitteissa kehittää, mutta kotimaisen death metallin demo-osastolla bändi on vahva suorittaja. Lisäksi kuunnellessa huomaa selvästi kuinka live-esiintymiset ovat hioneet edellisen julkaisun särmiä, joten lavalle kannattaa suunnata myös jatkossa.

3/5

Ville Krannila

1. Kunnallisteurastamo
2. Jäähän
3. Yhteinen hautamme
4. Annos myrkkyä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here