StoneSoul – Misery EP (2015)

[three_fourth]Riihimäeltä kotoisin olevan StoneSoulin ensimmäinen julkaisu ”Misery” on varsin maanläheinen ja rehelliseltä kuulostava EP. Perusperiaatteena bändillä on hard rock lievin hevi- ja punkvaikuttein. Hevarien helpotukseksi punk kuuluu lähinnä rivakoissa tempoissa ja biisien juuret ovat syvemmällä positiivisen kuuloisessa rock-ulosannissa.

Kolmen kappaleen kokonaisuus on kompakti ja esittelee yhtyeen ominaisuudet edustavasti. ”Miseryn” kappaleet eivät todellakaan ole surkeudessa rypeviä, vaikka biisien tapahtumat kuvitteelliseen Misery-kaupunkiin sijoittuvatkin. Energiatasoa on mukavasti ja tuotanto tukee menoa sopivan koruttomasti antaen yhtyeen musiikin nousta etualalle ja hengittää vapaasti. Laulaja DC käyttää äänijänteitään hyvin, ja ensimmäiseen julkaisuun suhteutettuna on kerrankin mukava kuulla hyvin äänialaltaan musiikkiin sopivaa ja taitavaa vokalistia. Muutkin soittajat hoitavat hommansa turhia taidonnäytteitä esittämättä, mutta samalla takuuvarmasti suorittaen.

”Miseryn” kappaleet varmasti sopivat hyvin livetilanteeseen ja sitä kautta tämä timantti varmasti vielä rosoisista reunoistaan hioutuu kirkkaampaan loistoon. Täysipitkää kelpaa siis odotella hyvissä tunnelmissa.

4 / 5

Ville Krannila

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

StoneSoul_kansi_web

1) Suburban Inferno
2) I Bear What Is Mine
3) Sparrows And Lions

[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.