Infected Priest – Hammering Nails To Fragile Bones EP (2015)

[three_fourth]Infected Priest heittää ensimmäisellä julkaisullaan tiukan paketin death metallin ja coregrindin sekoitusta, ettei paremmasta väliä. Vuonna 2013 perustettu yhtye vasaroi, moukaroi ja murjoo semmoisella intensiteetillä, jota harvoin tulee vastaan. Musiikillisesti yhtye sekoittelee vanhemman koulukunnan death metallia tyyliin Grave sekä Autopsy. Coregrindin puolelta Carcassin Symphonies of Sicknessin vaikutteet ovat helposti kuultavissa, mikä ainakin allekirjoittanutta miellyttää.

Infected Priestin äänimaailma on raskas ja painava. Säröiset alavireiset kitarat iskevät keskitempoisia riffejä ja välillä painetaan menemään niin että heikompia hirvittää. Basso on hienosti pinnalla ja rumpali takoo viimeisillä voimillaan iskut kalvoille. Musiikillinen paketti on harvinainen hyvissä kantimissa, jota vahvistaa laulaja Wellun voimakas ja matala murina.

Ep:llä ei ole mittaa kuin rapiat 10 minuuttia ja näinkin lyhyt raapaisu jättää arvostelijalle vaikean tehtävän. Minut tämä ryminä sai vakuuttuneeksi, mutta lopullinen yhtyeen iskukunto nähdään tulevissa julkaisuissa. Infected Priestille on langetettu suuret odotukset, jotka tämän ep:n perusteella tullaan kyllä helposti lunastamaan.

4+ / 5

Juha Karvonen
[/three_fourth]

[one_fourth_last]

infected
1. Hails Rising
2. Trinity
3. Sophisticated Manners
4. To Create
5. Scarecrow
6. The Rectory (inst.)
7. The Smell
[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-