Slivers Of Silence – Into Glistening Waters EP (2014)

[three_fourth]Kolmen demon ja yhden EPn jatkoksi nyt ilmestyy vaasalaisen Slivers Of Silencen toinen EP ”Into Glistening Waters,” joka pitää sisällään viisi kappaletta. Bändi kertoo vaikuttajikseen mm. Swallow The Sunin, Insomniumin ja Ghost Brigaden, joiden antama inspiraatio onkin musiikista selvästi poimittavissa. Ulosantia on viilattu aiemmasta vielä monipuolisemmaksi ja melodisemmaksi.

Death metal ei ole levyllä aivan pääroolissa, vaan musiikkia voisi kuvailla melodiseksi ja ajoittain raskaaksi metalliksi. Puhtaita lauluja kuullaan yllättävän paljon ja vokaalimelodiat tuovat monessa kohtaa mieleen Metallican slovarit. Jonkinlainen melodisemman Metallican ja Amorphiksen fuusio tulee näistä kohdista mieleen. Yhdistelmä on mielenkiintoinen, vaikka nämä puhtaat kohdat eivät herkkyyden osalta vakuuta aivan samalla tavalla kuin rankemmat osiot, joista puolestaan yhtye suoriutuu erinomaisesti.

Laulaja Jarmo Panulan kirjoittama levy on tarina yksinäisyydestä ja mukana tulleet sanoitukset tulikin tutkittua läpi tarkasti. Ne tukevat hienosti musiikin kertomaa tarinaa ja avaavat osaltaan levyä enemmän. Päähenkilön tarinan surullisuus ja lohduttomuus tulevat hyvin esiin eri sovituksellisten ratkaisujen kautta. Päätöksenä kuultava nimibiisi nousee EP:n kohokohdaksi vangitsevasti polveilevan tunnelmansa ja eeppisen rakenteensa ansiosta.

Slivers Of Silence on julkaisuillaan kehittynyt tasaisesti eteenpäin, ja vielä bändillä on kehitettävää erityisesti rauhallisempien osuuksien osalta, joilta tämän kaltainen tunnelmallinen soundi edellyttää paljon. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan ja bändin tekemisiä seuraamme jatkossakin suurella mielenkiinnolla.

3+/5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

10848715_682711885182847_772168014134625424_o

1.Moscow, New York
2.On A Summer’s Day
3.One Of You
4.Bright Dreams
5.Into Glistening Waters[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here