Slivers Of Silence haastattelu

MAINOS:Metalliluolan haastattelussa uuden EP:n “Into Glistening Waters” julkaissut vaasalaisen melankolista metallia tarjoilevan Slivers Of Silencen laulaja ja biisinkirjoittaja Jarmo Panula.

Millainen oli luova prosessi tällä kertaa, syntyivätkö ”Into Glistening Waters” EP:n kappaleet helposti vai vaadittiinko ns. luovaa tuskaa?

– Ilolla huomattiin, että biisien lopulliset sovitukset tulivat kuosiin ihan itsestään. Vielä aiemman EP:n kohdalla tuskailtiin kuukausi ennen studiota, että miten näistä kitarajutuista saisi paremmat ja tungettiin hätäisesti kaikenlaisia pieniä kikkoja sinne ja tänne. Säveltämisen kohdalla sen sijaan viha-rakkaus-suhde omiin biisi-ideoihin on pysynyt samana mitä se on aina ollut. Uuden biisin valmiiksi saaminenhan on bändihommissa parasta hommaa, mutta ikävän harvoin sitä kaikkia tyydyttävää matskua irtoaa. Nämä viisi biisiä saatiin valmiiksi yhdeksän kuukauden aikana ja loput aihiot hylättiin viimeistään treenikämpällä.

Levyn sanoitukset kertovat yksinäisyydestä, voitteko avata tarinaa ja inspiraatiota sen takana hieman enemmän?

– Varmaan jokainen mediaa seuraava on viimeisen muutaman vuoden aikana lukenut uutisia nuorten syrjäytymisestä ja mielenterveysongelmien yleistymisestä. Jossain vaiheessa tajusin aika kouriintuntuvasti, miten yleisiä tällaiset ongelmat ovat. Yksinäisyys, pään hajoaminen ja itsetuhoiset ajatukset ovat aika perinteisiä metallibiisien aiheita, mutta jokainen voi katsoa ympärilleen hetken ja todeta, että tällaiset ongelmat ovat totta ja ne ovat monille arkea. EP:llä teemoja käsitellään yhden ihmisen tarinan kautta.

10848715_682711885182847_772168014134625424_o

Miten näette bändin kehittyneen musiikillisesti aiemmasta EP:stä ja demoista?

– Tyyli on muuttunut maalailevammaksi ja bändi yksinkertaisesti soittaa ja laulaa aiempaa paremmin. Ennen ei olla oltu näin tyytyväisiä uuteen julkaisuun. Bändin historiahan on jo kuusivuotinen ja sinä aikana kehitys on ollut jatkuvasti suurta siitä simppelistä syystä, että bändiä perustettaessa porukan soitto- ja sävellystaidot olivat aika lähellä nollaa.

Mitä on seuraavaksi luvassa yhtyeelle keikkarintamalla?

– Isoin tulossa oleva juttu on se, että lämppäämme Ghost Brigadea maaliskuussa Vaasassa. Keikka on meille järkyttävän iso juttu, sillä kyseinen bändi on ehkä jopa suurin esikuvamme. Muita kevään keikkoja haetaan parhaillaan.

Mitkä viisi levyä olivat mielestänne vuoden 2014 kovimmat metallijulkaisut?

– En ole oikein mikään metalhead, joka etsisi joka päivä jostakin internetin kivenkolosta uusia bändejä kuunteluun. Vuonna 2014 ei taida olla ilmestynyt viittä metallilevyä, joita olisin erityisen paljoa kuunnellut. Spotify kertoo, että vuoden soitetuimmat levyt tänä vuonna ovat olleet Pää Kiin “Pää Kii,” Opethin “Deliverance” ja Magic Meredithin “Dive.” Niitä voin suositella lämpimästi kaikille.

Haastattelu: Ville Krannila
Kuvat: Yhtyeen promokuvat

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.