Rhotide – Downfall EP (2016)

[three_fourth]Joensuulainen viisihenkinen melodista thrash metallia soittava Rhotide on julkaissut viisi kappaletta sisältävän ensimmäisen EP:nsä, joka kantaa nimeä ”Downfall”.

Avausbiisi ”Concealed Hatred” alkaa rauhallisesti, mutta tahti muuttuu nopeasti ja samalla käy selväksi, että bändin tyyli on kallellaan jopa hiukan death metallilta kuulostavaan synkkyyteen. Yhtye itsekin listaa Facebook-sivuillaan tyylilajeihin kyseisen suuntauksen. Laulu on pääosin örinää, mutta muutamat hiukan puhtaammat osuudet tuovat tietynlaista kevennystä, mikä sopii mielestäni oikein hyvin tähän biisiin.

”Inner Flame” alkaa hyvällä riffillä ja vauhdikkaasti. Vokaalit jakautuvat lähes tasan örinän ja puhtaampien osuuksien välillä, mikä toimii todella hyvin tässä hiukan sinfonisiakin elementtejä sisältävässä biisissä. Vaikka raita on neljä ja puoli minuuttia pitkä, se loppuu hiukan yllättäen. Jäin odottamaan vielä jonkinlaista loppuhuipennusta.

Kuten nimikin kertoo, ”Haunting Past” on kauhuteemalla eteenpäin marssiva thrash-rallattelu ja ”Consuming Sickness” on sekin perusvarmaa mättöä. Kappaleet ovat tasaisia, perusvarmoja suorituksia. Mieleenpainuvimmat osat ovat mielestäni puhdasta laulua sisältävät ”tunnelmakohdat”. EP:n päätöskappale ”Hollow Eyes” on erittäin hyvä veto ja hieno päätös EP:lle. Se tarjoaa niin aggressiivista ruhjomista, kuin tunnelmallisempaa melodista metallia.

Kokonaisuutena ”Downfall” on hyvin ammattimaisella otteella kasattu debyytti-EP. Rhotide on ehdottomasti seurannassa ja jäämme mielenkiinnolla odottelemaan yhtyeen täyspitkää julkaisua, jonka olisi tarkoitus ilmestyä ensi vuoden aikana.

4/5

Marko Leppinen


[/three_fourth] [one_fourth_last]
rhotide

1.Concealed Hatred
2.Inner Flame
3.Haunting Past
4.Consuming Sickness
5.Hollow Eyes[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here