Re-Armed – Total Lack Of Communication EP (2015)

[three_fourth]Totuutta vähääkään häpeämättä, elämme poliittisesti muuttuvaa aikaa. Monelta suunnalta saamme kuulla avun huutoja, ja niihin emme välttämättä pysty vastaamaan. Mutta äänen saamme kuuluville, mikäli tarjoilijana toimii Re-Armed.

Re-Armed kommunikoi äänekkäästi altavastaajien puolesta tänään julkaistulla EP:llään “Total Lack Of Communication”. Tämä Keravalta ponnistava yhtye jatkaa siitä mihin jäi vuonna 2014 julkaistun “Rottendam”-levyn tiimoilta. Toisaalta välissä on ehditty keikkailla, sekä vaihtaa kokoonpanoa. Thrashia death metal-mausteilla tarjoileva bändi käsittelee uudella julkaisullaan pääosin kommunikaatiovaikeuksia sekä sitä, miten tämä maailma on muuttumassa uusien rajoitteitten kautta. Jo levyn kansi antaa hivenen maistiaisia tuskasta, kun hahmo ei saa suutaan auki.

Itse levyn avausraitana toimii nimikkobiisi, “Total Lack Of Communication”, joka täräyttää heti unihiekat silmistä. Vahvasti death metal-painotteisesti alkavaan biisiin on vaikea saada otetta, mutta hereillä pysytään loppuun asti. Yhtyeen lupaamat thrash-melodiat jäävät tässä kohdin vähäisemmäksi. Kakkosraitana toimiva “Meant To Be Broken” on jo tasokkaampi kappale ottaen huomioon, että se kursittiin kasaan ensimmäisellä vedolla huvin ja urheilun vuoksi. Biisi on samalla todella toimiva näyte yhtyeen taidoista, eli tarjolla on nimenomaan väkevämpää thrash-melodiaa. Tämä tyylisuunta todella sopii paremmin bändille. Viimeinen kappale onkin sitä “rauhallisempaa” Re-Armedia. “Unhuman” käsittelee rahan voimaa tässä yhteiskunnassa ja raita jatkaa edellisen biisin laadukkaampaa riffivetoista linjaa. Biisin on tehnyt suurimmaksi osaksi yhtyeen basisti, mikä kertookin sen, että osaavat basistit tehdä muutakin kuin kusta takahuoneen vessan ohi. Kappale on ehkä helpoin lähestyä, mikäli Re-Armed on entuudestaan tuntematon.

Levyltä jäävät mieleen eritoten mukaansa tempaavat thrash-riffittelyt, joihin yhtyeen tulisikin jatkossa keskittyä enemmän. Paikoitellen death metal-hakkaaminen kuulostaa väkinäiseltä metelöinniltä. EP paranee loppua kohden kulkiessa, mutta nimikkoraitakin jää soimaan päähän, joten varsinaisesti huonosta biisistä ei ole kyse. Lauluosuudet sujuvat mallikkaasti ja monipuolisesti. Soundit EP:llä ovat yllättävän purevat ja tasapainoiset. Tämä julkaisu antaakin death/thrash-diggareille pienen nälän odottaessa Re-Armedin seuraavaa täysipitkää.

3+/5

Jussi Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

Re-Armed-Total-Lack-Of-Communication-EP-2015

1.Total Lack Of Communication
2.Meant To Be Broken
3.Unhuman[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.