Pyuria – Cult Of Vesalius (2015)

Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva
Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva
MAINOS:[three_fourth]Suomen Turusta kajahtaa Pyurian neljäs täyspitkä “Cult Of Vesalius,” joka tarjoilee death metallia varsin omakantaisella ja vakuuttavalla otteella. Bändin kuolometallissa on teknisiä ja progressiivisia sävyjä tuoden paikoitellen mieleen genren pioneerit kuten Atheist sekä Morbid Angel. Allekirjoittaneelle bändi oli lähes tuntematon entuudestaan, mutta nyt aiempaakin tuotantoa kuulleena täytyy nostaa tämä tuotos esiin yhtyeen tähän mennessä laadukkaimpana suorituksena.

Albumin avaava “Combustion, Decadence And Silent Hum” lähtee varsin rauhassa käyntiin, joten kevyen intron jälkeen toiminta on taattua. Vauhtia riittää koko kappaleen ajan, mutta äkkipysäykset ja lopun kitarahassutukset antavat biisille hieman poikkeavaa perspektiiviä. Albumin kolmas kappale “Insect Jerusalem” kuuluu ehdottomasti levyn parhaimmistoon nerokkaine kitarariffeineen. Tällaisia vetoja olisi levyllä toivonut enemmänkin.

“Cranial Pipeline” rauhoittaa hieman levyn keskiosaa, mutta tutun raskailla askeleilla tämäkin viedään loppuun. “The Occupant” on nostettava myös jalustalle tämän julkaisun osalta. Biisistä on havaittavissa hyvällä tavalla bändin musiikin kieroutuneisuus ja ”Insect Jerusalemin” tavoin se nousee kärkiosastoon.

Päätösraita “VainAjan Jäljet” lopettaa kultin matkan rauhallisesti ja jälleen levyn muusta musiikista poiketen. Loppujen lopuksi ”Cult Of Vesalius” on mielenkiintoinen ja toisaalta jonkin verran epätasainen paketti. Albumi kuulosti alkuun pahasti tasapaksulta, mutta muutamien kuuntelukertojen jälkeen koukkuja alkoi useista kappaleista löytyä ja niiden kulkemien polkujen tarkoituksenmukaisuus avautua. Kokonaisuutena musiikillisen linjan jonkin asteista selkeytymistä tältä osastolta odotellaan, mutta varmasti Pyurian ennestään tunteville albumi tarjoilee mukavia kuunteluhetkiä monella saralla. Uusille ja vanhoille faneille suosittelen joka tapauksessa tutustumaan!

8-/ 10

Jarno Kärnä

[/three_fourth] [one_fourth_last]

pyuriacult ofvesalius

1.Combustion, Decadence And Silent Hum
2.This Mortal Boiled
3. Insect Jerusalem
4. The Oblong Box
5. Cranial Pipeline
6. Guilt Trip To Guillotine
7. The Occupant
8. Hook Farm
9. VainAjan Jäljet

[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.